Helyi közélet

2008.10.01. 07:59

Az alkohol nem segít, csak elpusztít!

<p>Nyíregyháza – Klubtalálkozóra hívja csütörtökönként az alkohol, drog és szerencsejáték problémával küzdő szenvedélybetegeket az Add a kezed! Klub Nyíregyházán.</p>

A Drogambulancia épületében 17-19 óra között a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház támogatásával segítenek a gyógyulni vágyó férfiaknak és nőknek.

– Számos ember fordul rendszeresen az alkoholhoz, hogy könnyítsen terhein, hogy erőt gyűjtsön valamilyen nehéz élethelyzetben való helytálláshoz, hogy megszabaduljon a szorongástól, kellemetlenségektől. Sokan érzik úgy, hogy bizonyos szituációkban az alkohol segítsége nélkül nem boldogulnának, ám ez nem igaz.

– Az alkoholizmus kialakulásában erősen közrejátszanak a pszichológiai tényezők, a kezdő alkoholisták többsége például már a korai periódusban képtelen arra, hogy felhagyjon az ivással, vagy változtasson fogyasztási szokásain, annak ellenére, hogy tisztában van a várható következményekkel – mondta el Drahos Ferenc klubvezető.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában