Helyi közélet

2008.11.21. 19:14

Mit üzen Az erdő csendje?

<p>Nyíregyháza - Demeter Sándor, a nyíregyházi születésű, 14 okleveles, Nívó-díjas és Aranytoll-díjas költő legújabb kötete Az erdő csendje címet kapta.</p>

Jubileumi verseskötettel jelentkezett Demeter Sándor, Aranytoll-díjas költő.

Tizedik, jubileumi kiadványában visszaköszönnek a korábbi alkotásainak témái, úgymint a gyermekkori élmények, a gyökerekhez való ragaszkodás, az édesanyával való bensőséges kapcsolat, a szerelem, a természet és az állatok szeretete, az élet értelme, az elmúlás fájdalma és az Istenbe vetett hit. Versek tucatjában csodálkozhatunk rá az évszakok szépségére, a különböző természeti jelenségekre.

A kötet címadó versének témája, az erdő csendje egyértelműen jelzi: a szerző imádja a természet közelségét, s arra buzdít, hogy minél gyakrabban lépjünk ki lakásunk ajtaján, fedezzük fel a táj és az élővilág lenyűgöző világát. Költemények sokaságában szól az ember legősibb érzéséről, a szerelemről, annak örökéltűségéről, sokszínű titokzatosságáról, csak néhány versben tűnik fel a boldogtalanság, a szomorúság és a csalódás hangja.

Elrévedezik az idő múlásán, elmélkedik az öregségről és a magányosság érzéséről, ám a pesszimizmust soha sem hagyja eluralkodni magán. Alkotásra, éltető, szorgos munkára és embertársi szeretere buzdízt mindenkit.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában