Helyi közélet

2008.12.03. 11:39

Újabb „szocpolos” csalás Nagyecseden

<p>Nagyecsed - A Mátészalkai Rendőrkapitányság Nagyecsedi Rendőrőrse kedden többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, valamint közokirat-hamisítás miatt vett őrizetbe egy férfit.</p>

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 35 éves nagyecsedi lakosnak többen tartoztak százezer forintos nagyságrendű uzsorakölcsönökkel. A nehéz körülmények között élő környékbeli családok nem tudták fizetni a kamatos adósságokat, a gyanúsított ezért arra vette rá őket, hogy fiktív lakásvásárlási szerződéseket kössenek, és felvegyék a gyermekek után járó támogatást. A jogellenesen igénybe vett „szocpol” kedvezmény nagy része ezután a szervező zsebébe vándorolt.

A férfi esetenként kb. tíz százalékot visszajuttatott az igénylőknek is, akik szintén gyanúsítottjai az ügynek. A nyomozók adatai szerint a csalások évek óta folytak, az államot mintegy nyolcmillió forinttal károsították meg. Az eljárásnak az őrizetbe vett személyen kívül jelenleg kilenc gyanúsítottja van, akik öt ingatlannal kapcsolatban követtek el visszaéléseket, de ezek a számok a nyomozás kiterjesztésével feltehetően tovább nőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában