Helyi közélet

2008.12.03. 06:18

Minden rendben van?

<p>Állítólag eddig is nekik kellett (volna) ellenőrizni, valóban úgy épül-e a ház, ahogy azt engedélyezték, s csak akkor utalni a következő részletet, ha minden rendben van. <STRONG>Bednárik Mónika jegyzete</STRONG></p>

„Hét millióért még egy lakható lakást sem kaptunk!” Már megint egy szocpolos ügy. A történet ugyanaz, mint száz más esetben. Egy vállalkozó, aki házat ígért a támogatásért, a felvett hitelért, és sok becsapott ember, aki hitt neki. Aztán – mint már annyiszor – itt is kiderült: a „látszatra” ház lakhatatlan. Engedélyt nem adnak rá. És egy perc alatt világossá vált, már nemcsak pénz nincs...

Gátlástalan, ha emberek azzal élnek vissza, ami a másiknak nincs. A tudással. Ugyanis a tudatlan, de jó szándékú emberek, a nem eléggé iskolázottak (sokan analfabéták), a reménykedők a legkiszolgáltatottabbak. Most nem azokról van szó, akik tudatosan, néhány százezer forintért eladják a 3-4 gyerekükre járó szocpolt, és végignézik, ahogy a bontott téglából felépül az álház. Azokról beszélek, akik meghozzák a döntést, legyen saját otthonunk. És hiszik, van tisztesség a vállalkozóban, elintézi a hitelt, mindent lebonyolít. Ő jobban tudja, gondolják, és nem kérnek segítséget.

A hírek szerint a jövőben a bankok feladata lenne kiszűrni a lakástámogatásokkal csalókat. Állítólag eddig is nekik kellett (volna) ellenőrizni, valóban úgy épül-e a ház, ahogy azt engedélyezték, s csak akkor utalni a következő részletet, ha minden rendben van.

Minden rendben van? Nem is volt...

Kapcsolódó cikkek:

- Bednárik Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában