Helyi közélet

2010.07.28. 06:28

Kiskapu a tabletták világában

<p>Nyitni vagy nem nyitni? Évek óta ezzel a kifacsart hamleti kérdéssel bajlódik az egészségügyi kormányzat. <strong>Bednárik Mónika jegyzete</strong></p>

Ha azt mondják, nem, nem lehet újabb gyógyszertárakat nyitni, akkor fennen hangoztatott érveket hallunk a „de igen”-ek mellett. Majd a liberalizmus kémcsövében kikutyulták, nyisson bátran, aki mer. Ez meghozta ugyan az áttörést, csak nem ott, ahol kellett volna. Mert egymás hegyén-hátán gombamód elszaporodtak a pirulákat árusító helyek a városokban, de éppen oda nem kívánkozott egy patikus sem – a kistelepülésekre –, ahol amúgy szükség lett volna rájuk. Néha csak kapkodtuk a fejünket, mert egyik napról a másikra a ruházati bolt helyén patika csábította a gyógyulni vágyót, vagy a gyógyszerfüggőt. A cserébe ajánlott ajándék és kedvezmény nevetségessé tette a helyzetet, amit már az sem volt képes komolyra fordítani, amikor az örökösföldiek egy jó nagy ugrással, hipp-hopp – mint a mesében –, egyik gyógyszertárból a másikban teremhettek.

Most megálljt parancsolnak a nyitunk, majd zárunk követhetetlen tragikomédiájának. Helyesen. Itt a moratórium, csak sajnos, mint megannyi magyar jogszabályban, most is maradt egy kiskapu, s egyelőre beláthatatlan, hogy augusztus elsejéig hányan gondolják úgy, számukra mégiscsak a tabletták világa az ígéret földje. Mellékhatások tekintetében pedig mindenki fordulhat a gyógyszerészéhez.

- Bednárik Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában