Helyi közélet

2010.07.14. 17:30

Sárga csíkok és piktogramok az aszfalton Nyíregyházán

<p>Ismeretlen személy ismeretlen személy megbízásából két sárga csíkot és piktogramokat festett a Búza téren lévő aszfaltra.</p>

Aki teheti, sétáljon el a Búza térre, és próbálja értelmezni azt, ami szerda délután kialakult. Valaki vastag sárga csíkot festett az úttest melletti aszfaltozott felületre. Az elejére nyilacskát és piktogramot is festett. Első ránézésre azt gondolnánk, hogy a Rákóczi utcai (amúgy is keskeny) járdát a Vasvári Pál utcától a Búza térig közösen használhatják a kerékpárosok. A Búza térnél pedig kettéválasztják és az autóbusz öbölnél a gyalogosok, beljebb a kerékpárosok haladhatnak a csíkok között.

A festés okáról a hatóságok sem tudnak semmit

Hogy még cifrább legyen a helyzet, mindezt a taxi megálló mellé tették, a taxi táblák síkja pedig párhuzamos az út szegélyével, azaz a taxiknak a táblával jelzett helye a buszmegállóban lenne. A kerékpárútra tábla nem utal, az úttestről semmi nem tiltja ki őket, piacnapokon akkora a buszra várók tömege, hogy itt kerékpárral ütésváltás nélkül amúgy sem tud senki elkerekezni. Ráadásként négy ujjnyi árkokba vezetik a csíkok a drót szamarak lovagjait.

A hatóságokat nem érdemes bántani az extrém eset miatt, ugyanis egy hölgy érdeklődött több helyen, de a festés okáról a hatóságok sem tudnak semmit. Marad a kérdés, hogy valami városi gerilla akció, vagy az UFO-k műve a csík.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában