Helyi közélet

2010.08.12. 14:50

Kalandtábor Tiszabecsen

<p>Hagyományőrző bentlakásos kalandtábort rendezett Tiszabecsen a Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás a nyíregyházi kistérség településein élő gyermekek számára.</p>

A táborba jelentkező fiatalokat különjáratú autóbusz szállította a tábor helyszínére, ahol kerékpártúrán, éjszakai tájékozódó futáson, kajak-kenu elméleti, gyakorlati oktatáson vettek részt, túráztak, íjászkodtak, strandröplabdáztak, rögbiztek, fociztak, valamint kézműveskedtek.

 

A kerékpártúrán ellátogattak a környék nevezetességeihez, felfedezték a kultúrtörténeti emlékeket az ország keleti csücskében: jártak a tiszakóródi Túr bukógátnál, a szatmárcsekei Kölcsey-háznál, a tiszacsécsei Móricz-háznál és a túristvándi vízimalomnál, ahol a jó időnek köszönhetően fürödhettek is a gyermekek a vízesések alatt – tájékoztatta portálunkat Triznerné Szabó Anita, a NYITÖT kulturális és közművelődési referense.

 

- M. Magyar László -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában