Helyi közélet

2010.08.04. 13:12

Látványos lakodalmas fesztivál Ajakon

<p>Immár negyedik alkalommal rendezik meg augusztus 6-7-8-án az Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztivált Ajakon, valamint 5-6-án második alkalommal az ajakiak világtalálkozóját.</p>

A háromnapos rendezvénysorozat alatt hazai, környékbeli és külföldi (erdélyi, lengyel, ukrán stb.) hagyományőrző néptáncegyüttesek fellépése színesíti a programot, lesz továbbá tradícionális ajaki esküvő lánykikéréssel. A programban szerepel még motoros felvonulás és bemutató, továbbá az idén tartják meg az V. Nosztalgia Zenésztalálkozót is amatőr lakodalmas zenekarok közreműködésével.

A gasztronómiának is fontos szerep jut a fesztiválon, a finom ajaki lakodalmas töltött káposzta és Grill-party várja a vendégeket. Minden napot nagykoncertek zárnak, fellép többek között a Beatrice, a KFT, az R-Go, Horváth Charlie és a Kormorán. Számos szórakozási és kikapcsolódási lehetőség várja az Ajakra látogatókat.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában