Helyi közélet

2010.09.06. 17:27

Bikicsunáj: Hatalmasat csalódtam az emberekben!

<p>Bombaként robbant a hír, miszerint a magát internetes kultuszfigurává halandzsáló ököritófülpösi biztonsági őr polgármesteri babérokra tör, de ez az álom szertefoszlani látszik. Szarka László ugyanis letett polgármesteri ambícióiról, hiszen állítása szerint nagyot csalódott az emberekben, s az sem kizárt, hogy felhagy az egész Bikicsunájsággal.</p>

Pénteken járt le a határidő, ameddig a begyűjtött ajánlószelvények leadhatóak voltak a területi hivataloknál, így a híradásokat ismerve, s ennek fényében vettük fel a kapcsolatot Szarka Lászlóval, alias Bikicsunájjal. Az ököritófülpösi halandzsakirálytól ugyanis arról érdeklődtünk, hogy összegyűlt-e a kellő számú szelvény és valóban megméretteti-e magát az októberi választásokon.

SZON: Sikerült összegyűjteni a kellő számú szavazócédulát? Kész a megmérettetésre?

Bikicsunáj: Lehet, hogy sikerült volna összegyűjteni, de végül is úgy döntöttem, hogy visszalépek ettől a polgármesterségtől. Rá kellett jönnöm, hogy sok mindennel járna egy polgármesterség, de sok emberben csalódnom is kellett ehhez. Sokan voltak ugyanis az ismerősök, rokonok, barátok között, akik azt ígérték, hogy az ajánlószelvényükkel majd engem támogatnak, de végül nem tették. Ekkor elgondolkodtam, hogy ha azokban az emberekben nem bízhatok, akik közel állnak hozzám, akkor mit várjak az idegenektől? Nem mondom, vannak most is jó páran, akik kitartottak mellettem, de sokakban kellett csalódnom. A média nagy port kavart az én polgármesteri álmaimból, így szinte mindenki tudta a településen, hogy mire készülök. Éppen ezért én nem is kopogtam be egyetlen házba sem, hogy adják nekem a cédulát, mert az nem az én kenyerem.

SZON: Miért fordultak el az emberek? Mit gondol erről?

Bikicsunáj: Nem tudom, hogy miért, de talán úgy gondolták, hogy elégedjek meg azzal, hogy van ez az egész Bikicsunáj és ne akarjak többet. Elhiheti pedig, hogy komolyan gondoltam a polgármesterséget, hiszen indult itt nyolc jelölt a faluban, s úgy voltam vele, hogy abból, hogy ismert lettem profitálhatna a település is, ahogy némileg ismertebbé is vált általam.

SZON: Elképzelhető, hogy megirigyelték a sikerét?

Bikicsunáj: Nem tudom, nem tartom kizártnak. Az viszont biztos, hogy jó polgármester lettem volna. Olyan, aki nem a saját zsebét nézi elsősorban, hanem a falu érdekeit. Mindent elkövettem volna, hogy az emberek sorsán javítsak. Terveztem, hogy pályázatokból egy üzemet indítottunk volna, erősítettem volna a közmunkaprogramot, de minek is erről beszélni. Nem lesz ebből már semmi.

SZON: Ha már nem lesz polgármester, azért érdekelne, hogy miként látja magát. Nevezhetjük sztárnak?

Bikicsunáj: Hogyan nevezik azt, akit megismernek az utcán, odajönnek autogramot kérni és viszik az aláírókártyát, mint a cukrot? Ha ez a sztár, akkor igen. Viszont kár lenne tagadni, hogy a kezdeti érdeklődés lankadt a Megasztár óta. Túl vagyok már 15-20 fellépésen, s hiába van nyolc dal a repertoáromban szeptemberre még csak egy bulim van leszervezve.

SZON: Ennek ellenére tudott profitálni az ismertségből?

Bikicsunáj: Nézze, anyagi szempontból nem mondanám, hogy megérte, hiszen nem keresek ezzel egy minimálbérnél többet havonta. Az ismertség azonban most még úgy érzem, mindenért kárpótol. Igaz, ahogy elmondtam, nagyot csalódtam az emberekben.

SZON: Némi keserűséget vélek fölfedezni a hangjában. Jól érzem?

Bikicsunáj: Csalódottság az. Nem csak a polgármesterség miatt, hanem úgy általában. Engem mindig is a jóra neveltek, s talán ezért viselem nehezen, ha nem egyenesek velem az emberek. Kicsit elment a kedvem a Bikicsunájtól is, hiszen nem tudom mihez kezdjek. Kellene valaki, aki fantáziát lát ebben és továbbvihetnénk az egészet, de most azt sem tartom kizártnak, hogy hagyom veszni és visszamegyek inkább biztonsági őrnek!

-M. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában