Helyi közélet

2010.09.25. 15:25

Lombhullató falunap, asszonykórusok és népdalkörök találkozója Érpatakon

<p>Már hagyományosnak számít az őszt köszöntő Lombhullató fesztivál Érpatakon, amikor a szomszédos települések vendégeivel közösen felvonulnak, finom falatokat esznek, jó italokkal locsolják, és énekkel-tánccal búcsúznak a nyártól.</p>

Feldíszített lovas fogatokon járták körbe a települést így csalogatva a főtérre a többieket. Nem hiányozhatott Érpatak büszkesége az asszonykórus sem, majd az ebédet követően, aminek egyik fő fogása a reggel óta tűzön forgó disznó volt, a daloké volt a főszerep. A polgármester Orosz Zoltán Mihály köszöntőjét követően állt a színpadra a Hajlika hagyományőrző óvoda kis csapata.

Őket az érpataki asszonykórus követte, majd a Kállai kettős ropta a táncot. A kíváncsibbak megismerhették a szövés gyöngyfűzés fafaragás vagy a kovácsmesterség fogásait. Betétszámként karikás ostor csergetés, Tai chi bemutató, karate bemutató szórakoztatta a vendégeket. Kovács Viktória operett dalokkal aratott tapsot, Sutka Rebeka szerelmes dalokkal varázsolta el a közönséget, este pedig tűzijáték zárta a napot.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában