Helyi közélet

2010.09.24. 14:40

Öngyilkosságot akadályoztak meg a készenléti rendőrök Tiszavasváriban

<p>Tiszavasvári - A Készenléti Rendőrség munkatársai 2010. szeptember 23-án a<br /> Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi<br /> területén láttak el szolgálatot.</p>

A délutáni órákban a rendőrök Tiszadobról tartottak Tiszavasvári irányába, mikor is a Tiszavasvári Keleti-főcsatorna hídja alatt, a töltés oldalon egy magatehetetlenül fekvő személyt pillantottak meg. A rendőrök azonnal odamentek az idős férfihoz, akinek egy kötelet találtak a nyakára hurkolva, melynek másik vége a mellette lévő szalagkorláthoz volt erősítve. Az idős úriembernek sietve leszedték a nyakáról a  már látható sérüléseket okozó kötelet, aki ezt követően magához tért.

A rendőröknek köszönheti életét

A készenléti rendőrök feltételezték, hogy a férfi öngyilkosságot próbált elkövetni és mint később kiderült valóban ennek kísérletét fedezték fel a híd felé tartó rendőrök. Az úriember magához térte után elmondta, hogy szenvedélybetegséggel kezelik és mivel szálláshelyén megvonták tőle az alkoholt, véget kíván vetni az életének. A további kísérleteket megelőzendően a járőrök a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházba szállították a sérült és láthatóan zavart férfit.

Az idős úr csak a szerencsének és az intézkedő készenléti rendőröknek köszönheti, hogy nem a híd lábánál lelte halálát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában