Helyi közélet

2010.10.25. 15:05

Előzetesbe került a robbanóanyagot tároló nagycserkeszi férfi

<p>Nyíregyháza - Robbanóanyaggal és robbanószerrel való visszaélés és más bűncselekmény gyanúja miatt a Nyíregyházi Városi Bíróság szombaton elrendelte az előzetes letartóztatását annak a 32 éves nagycserkeszi férfinak, aki az ingatlanán robbanóanyagot, kézigránát töltetet, II. világháborús ágyúlövedéket, robbanóanyagokat és lőszereket találtak.</p>

A végzés ellen a gyanúsított védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős - közölte a Független Hírügynökséggel hétfőn Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivője.

Mint arról már beszámoltunk, a férfi egy bűnügyi kutyavezetők részére tartott képzés során bukott le a napokban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztálya Nagycserkesz mellett gyakorlatozott, a robbanószer-kereső kutyáknak a területen előre eldugott mintákat kellett kiszagolniuk. Két németjuhász azonban egy olyan lakatlan épületnél jelzett, ahova a kiképzők nem rejtettek semmit. Így jutottak el a rendőrök a 32 éves nagycserkeszi férfihoz, akinek ingatlanán egyebek mellett ködgyertyát, lőport, kézigránátot, TNT anyagmaradványt, vegyvédelmi egységkészletet, őztrófeát és rugós vadcsapdát, puskát, éjjellátó készüléket foglaltak le. A rendőrök egyelőre nem tudják, hogy a férfi miért tartotta magánál az eszközöket.

Előzetes letartóztatás - nem jogerős

A rendőrök szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy idén október 17-én egy kukoricaültetvénybe több vascsövet és szerelvényt helyezett ki azzal a szándékkal, hogy a földtulajdonos betakarítást végző gépét megrongálja. A csöveket egy kombájn bedarálta - a gépben másfél millió forintos kár keletkezett.

A Nyíregyházi Városi Bíróság szombaton elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, de az ellen ügyvédje fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában