Helyi közélet

2010.11.03. 16:20

Jövő héten indulnak a forgatag munkálatai Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Bár még több, mint másfél hónap van hátra karácsonyig, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. munkatársai néhány napon belül elkezdenek dolgozni azért, hogy a nyíregyháziakat és az ideérkezőket igazi karácsonyi hangulat fogadja.</p>

– A díszfények felrakását jövő héten hétfőn kezdik el munkatársaim, 10–11-én a helyére kerül a város karácsonyfája, 15-én pedig elkezdődik a belvárosban a faházak összeszerelése – mondta lapunknak Ábrányi Mária, a kft. szolgáltatási igazgatója.

Még jelentkezhenek az árusok

– A korábbi években lecseréltük a környezetbe nem illő bódékat, így kizárólag faházakból áll majd a karácsonyi forgatag, és ez nemcsak az árusokra és kereskedőkre, de a vendéglátóhelyekre is érvényes. A tér berendezése ebben az évben is kicsit átalakul, hiszen a szökőkút felőli területen is állnak majd házikók, egy–két árust a Zrínyi Ilona utcán találnak meg az érdeklődők, de a hagyományokhoz híven a Kossuth téren áll majd a legtöbb faház – azok az árusok és kereskedők, akik szeretnének részesei lenni a forgatagnak, még jelentkezhetnek.

A gyerekek imádják, így ezúttal is üzemel majd a Mikulásház és a foglalkoztatóház, de a kis vidámpark is várja a kicsiket. A fények december 1-jén gyulladnak fel, s ekkor nyit a forgatag, mely december 23-ig várja a vásárolni, nézelődni vágyókat – mondja Ábrányi Mária, s hozzáteszi: bíznak benne, hogy igazi karácsonyi hangulattal járulhatnak hozzá az ünnepváráshoz.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában