Helyi közélet

2011.01.27. 09:08

Több mint 240 állás megszüntetéséről dönt csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés

<p>Több mint 240 álláshely megszüntetésére készül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés. Erről csütörtökön rendkívüli ülésen dönt a testület Nyíregyházán.</p>

Az előterjesztés szerint március elsejével létrehoznak egy gazdasági igazgatóságot, amely a megyei önkormányzat által fenntartott 32 intézmény közül 24-ben a szakmai önállóság meghagyása mellett a gazdálkodással kapcsolatos feladatokat látja el.

A gazdasági igazgatóságnál még ebben a félévben központosítják az intézmények szakmai feladatait, szolgáltatásait biztosító háttérszolgáltatásokat (étkeztetés, karbantartás, mosodai feladatok, anyagbeszerzés) területi, körzeti elvek alapján. A 32 intézményben több mint 240 álláshely csökkentéséről dönt a rendkívüli közgyűlés. A csökkentés egyharmada az üres álláshelyek megszüntetését érinti. Az előterjesztés szerint a kihasználatlan és emiatt csak gazdaságtalanul működtethető intézményi egységeket, férőhelyeket a biztonságos ellátás elvét betartva megszüntetik.

Ez egyfajta központosítás amely, a megyei önkormányzat nehéz pénzügyi helyzetét és napi likviditását kezeli - ezzel indokolja az átszervezés szükségességét Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában