Helyi közélet

2011.06.01. 17:00

Közösen vágtak neki a misztikus útnak

<p>Megtették az első lépéseket a Szatmári Legendák Útján a térség lakosai és szakemberei: elkészítették a 31 magyarországi és 13 romániai települést magába foglaló útvonal turisztikai értékleltárát.</p>

– Az elmúlt napokban 18 helyszínen tartottunk tájékoztató fórumot a lakosság számára, majd a turisztikai szervezetek képviselőivel egyeztettünk a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében megvalósuló, az említett tematikus utat bemutató marketing-csomag összetételére vonatkozóan. A marketing anyagok között a térségben hiánypótló útikönyv, útifilm, hangoskönyv, turisztikai információs táblák, turisztikai honlap, prospektus, brosúra, turisztikai térkép szerepel, amelyek tartalmának összeállításánál fontos szempont, hogy az érintett települések lakói, valamint a turisztikai szakemberek is hozzátegyék javaslataikat – fogalmazott a pályázati támogatást elnyert Szatmár Leader Közhasznú Egyesület képviseletében Varga Valentin, projektkoordinátor.

– Az összejövetelek célja az érintettek informálása mellett az útvonal mentén lévő természeti, építészeti, kulturális, gasztronómiai értékek közös meghatározása volt, hiszen nem titkolt szándékunk, hogy a Szatmári Legendák Útján haladóval az adott települések misztikus történetein túl megismertessük az ott fellelhető összes értéket, igénybe vehető szolgáltatást, s kedvet csináljunk például a lekvárkavaráshoz, a kenuzáshoz, a lovagláshoz – egészítette ki az elhangzottakat Koncz Nóra, a projekt turisztikai és marketing menedzsere.

Jelenleg az adatok rendszerezése és feldolgozása folyik, s a több nyelven (magyar, román, angol, német, orosz) készülő, a látás-, valamint hallássérültek számára is használható kiadványok a tervek szerint november elején kézbe, illetve használatba vehetők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában