Helyi közélet

2011.07.28. 18:16

A hétvégétől változik a menetrend a Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely/Nyíregyháza vasútvonalon

Pályaépítési és karbantartási munkák miatt, 2011. július 30-tól 2011. augusztus 18-ig jelentősen változik a Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely/Nyíregyháza vasútvonalon közlekedő vonatok közlekedési rendje.

Pályaépítési és karbantartási munkák miatt, 2011. július 30-tól 2011. augusztus 18-ig jelentősen változik a Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely/Nyíregyháza vasútvonalon közlekedő vonatok közlekedési rendje.Nyíregyháza és Szerencs között autóbuszok szállítják utasainkat, Hatvan és Hort-Csány között módosított menetrend szerint közlekednek járataink.

Fontosabb információk:

1. Az említett időszakban az Eger, Sátoraljaújhely felől Hatvanba, illetve Budapestre, továbbá Budapestről, Hatvanból és Füzesabonyból Hidasnémetibe, Egerbe és Sátoraljaújhelyre közlekedő ún. sebes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Az érintett vonatok Eger és Füzesabony, Miskolc és Hidasnémeti, valamint Miskolc és Sátoraljaújhely között a közforgalmú menetrendkönyvben meghirdetett menetrend szerint közlekednek.

2. A munkálatok ideje alatt Szerencs és Nyíregyháza között vonatpótló autóbuszok szállítják utasainkat. A Budapest-Nyugati–Debrecen–Nyíregyháza–Miskolc–Budapest-Keleti viszonylatú közvetlen, ún. Kör InterCity járataink a munkálatok ideje alatt csak Budapest-Nyugati – Nyíregyháza illetve Szerencs – Miskolc– Budapest-Keleti viszonylat-ban közlekednek. Szerencs és Nyíregyháza között az InterCity vonatok helyett - Tokaj és Rakamaz érintésével - autóbuszok közleked-nek. Az autóbuszok Nyíregyháza állomásról a közforgalmú menet-rendben meghirdetett indulási és érkezési időknél korábban indulnak, illetve később érkeznek, valamint közlekedésük hosszabb menetidőt vesz igénybe, emiatt Szerencsen illetve Nyíregyházán csak a következő órában induló InterCity vonathoz csatlakoznak. A kényelmesebb utazás érdekében Szerencsig utazó utasainknak a Budapest-Keleti pályaudvarról, Nyíregyházára utazó utasainknak pedig a Budapest-Nyugati pályaudvarról induló járatainkat ajánljuk.

3. A Nyíregyháza–Tiszalök vasútvonalon Nyíregyháza és Görögszállás között – Görögszállástól a csatlakozások biztosításával – vonatpótló autóbuszok szállítják utasainkat.

A vágányzár ideje alatt InterCity járataink a menetjegyen felül, 140 Ft-os helyjeggyel vehetők igénybe. A vonatpótló autóbuszokon a vonatra váltott menetjegyek érvényesek. A vonatpótló autóbuszon az ülőhelyfoglalás nem biztosított. Az okozott kellemetlenségekért utasaink megértését kérjük, türelmüket köszönjük! A menetrendi változások miatt kérjük utasainkat, hogy utazásuk előtt tájékozódjanak az aktuális menetrendről az állomásokon kihelyezett hirdetményekből, a MÁVDIREKT 06 40 49-49-49-es telefonszámán, a www.mav.hu vagy a www.mav-start.hu weboldalakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában