Helyi közélet

2011.07.13. 19:20

A hőség ellenére dinamikusan haladnak a sétáló utca felújításával Nyíregyházán

Nyíregyháza - Szeretné 20 méteres magasságból megnézni hogyan halad a Zrínyi Ilona utca elejének díszburkolat cseréje?

Nyíregyháza - Szeretné 20 méteres magasságból megnézni hogyan halad a Zrínyi Ilona utca elejének díszburkolat cseréje?

A kezdésről, szinte percnyi pontossággal számoltunk be, és akkor azt ígérte a kivitelező, hogy 45 naptári nap alatt végeznek a feladattal. Munkájukat rekkenő hőség nehezíti, a munkásokat igen kemény fából faragták, mert dinamikusan haladnak. Az utca régi, aszfalt burkolatának feltörése szinte teljesen befejeződött, így a rázkódással és erős hanghatásokkal kísért munkafolyamat hamarosan megszűnik, így a lakók nyugalma ismét teljes lehet. Ami kisebb nehézség, az a munkaterület lezárása miatt létrejött keskeny járda, ahová kerékpárral behajtani tilos! Ezt napokon át hagyták figyelmen kívül a tekerők, ma úgy döntöttünk, szembesítjük önmagukkal, a kerekezőket, csak nem akadt, aki itt tekert volna a gyalogosok között. Ezért egy hurrát mondhatunk a kerekeseknek.

A zsaluzás folyamatosan készül, az előzetes tervek szerint, hiszen a nagy „LEGO-zás” majd ezután jön, mozaikokból kirakott térkép és a város alakja. Hogy hogyan haladnak a dolgozók meglestük, nagyjából 20 méteres magasságból. Innen majd később is megmutatjuk a kialakuló képet, amin majd a Nyíregyháza környéki bokortanyák is felismerhetőek lesznek. A visszaszámolás 13 napja elkezdődött.

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában