Helyi közélet

2011.07.26. 11:04

Milyen idő várható kedden?

Az esernyőt ma sem szabad otthon hagyni. Az igazán őszies nyár a hétvégére eltűnni látszik.

Az esernyőt ma sem szabad otthon hagyni. Az igazán őszies nyár a hétvégére eltűnni látszik.

 Az esti órákban továbbra is meg van az esély záporesõ, esetleg zivatar kialakulásának, majd éjszaka átmenetileg nem várható csapadék. Kedden délelõtt még nagyrészt borongós idõ várható szórványos esõkkel, majd délután felszakadozik a felhõzet és egyre többfelé süt ki a Nap. A légmozgás egész nap gyenge és változó irányú marad. A jellemzõ hõmérséklet: reggel 15, délután 24, szerdán reggel 15 fok körül alakul. 

Hétvégére már előreláthatólag nagyobbrészt napos és meleg idõ alakul ki, de egy-egy helyi zápor elõfordulása akkor is valószínû.

A már egy hete tartó hûvösebb, csapadékos idõjárásnak köszönhetõen egyre többen fordulnak meg a rendelõkben légúti panaszokkal. Az ilyen megfázások rendszerint 1-2 napos pihenéssel otthon is kúrálhatóak. Orvoshoz fordulni az alábbi tünetek jelentkezése esetén azonban indokolt: 3-4 napnál régebben fennálló láz, erõs fej-, illetve torokfájás, köhögéskor szúró fájdalom a mellkasban, újonnan kialakult ízületi fájdalom. Ezek a tünetek lehetnek egy kezdõdõ influenza, torok- vagy akár tüdõgyulladás elõjelei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában