Helyi közélet

2011.08.08. 22:06

Narancssárga riasztást adott ki több térségre a meteorológiai szolgálat a heves zivatarok miatt

Budapest (MTI) - Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este az ország észak-keleti felének több térségére is a várható heves zivatarok miatt.

Budapest (MTI) - Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este az ország észak-keleti felének több térségére is a várható heves zivatarok miatt. 

Az OMSZ honlapja szerint másodfokú riasztást van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Tokaji, Sárospataki, Sátoraljaújhelyi és a Bodrogközi kistérségben, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye teljes területén, valamint Hajdú-Bihar megye jelentős részén. Ezen térségekben nagy valószínűséggel fordulhatnak elő olyan heves zivatarok, melyeket viharos, akár az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladó szél, valamint két centiméternél nagyobb jégdarabok kísérhetnek. Emellett néhol felhőszakadás is előfordulhat.

A meteorológiai szolgálat 1-3 órás riasztása szerint szintén heves zivatarokra és felhőszakadásra vonatkozó citromsárga riasztás van érvényben Bács-Kiskun megye több - elsősorban keleti - térségében, teljes Csongrád és Békés megyében, Jász-Nagykun-Szolnok megye nagy részén, Bács-Kiskun megye két déli térségében, továbbá Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye több kistérségében.

Vihar a Sziget Fesztiválozókra

Korábban Üveges Zoltán, az OMSZ veszélyjelző munkatársa az MTI-nek azt mondta, hétfőn a Sziget Fesztivál térségében a hirtelen feltámadó szél okozhat gondokat, ez akár viharossá is fokozódhat. Az erős széllökések sebessége az óránkénti 70, de zivatarok kíséretében akár a 90-110 kilométert is elérheti. Ezt követően várhatóan kedden és szerdán is erősen fújhat majd szél – tette hozzá.

Bozóki István meteorológus kifejtette: kedden kevesebb esőre és több napsütésre lehet számítani, a szél olykor még viharossá fokozódhat. Kedden, szerdán és csütörtökön a csúcshőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Az előrejelzések szerint a hétvégén ismét nyáriasabbra fordulhat az időjárás. Sok napsütés várható, csapadékra csak elvétve lehet számítani, és 24-29 fokig is felmelegedhet a levegő – mondta Bozóki István.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában