Helyi közélet

2011.10.12. 16:09

Az Állatbarát Alapítvány válasza a shar pei kutyára

Nyíregyháza - A SZON-on 2011. október 11-én jelzett <a href="http://www.szon.hu/nyiregyhaza/kobor-kutyus-nyiregyhazan/1812417" target="_blank">kóborló&nbsp;shar pei</a>&nbsp; kutyával kapcsolatban több bejelentés is érkezett az Állatbarát Alapítványhoz. Természetesen kollégáink, önkénteseink minden&nbsp;alkalommal ellenőrizték a kutyát, sőt a bejelentések óta is folyamatosan ellenőrizzük.

Nyíregyháza - A SZON-on 2011. október 11-én jelzett kóborló shar pei  kutyával kapcsolatban több bejelentés is érkezett az Állatbarát Alapítványhoz. Természetesen kollégáink, önkénteseink minden alkalommal ellenőrizték a kutyát, sőt a bejelentések óta is folyamatosan ellenőrizzük.A kutya nagyon félénk, a hívásra nem reagál, illetve ellenkező irányba indul.  A szóban forgó kutya lehet, hogy gazdás, mivel jól táplált, tiszta szőrzetű. Lehetséges, hogy estére hazajár, mert a legtöbb kóbor kutya sovány és koszos. Természetesen nem tartjuk szerencsésnek, hogy az utcán kóborol, mert egy jármű elütheti, esetleg egyesekben félelmet kelthet.

Az Alapítványnál telt ház van, ezért jelenleg csak a balesetes állatok befogadására van lehetőségünk. Természetesen, ha az örökbe fogadásokkal szabadul fel férőhelyünk befogadjuk a kóborló állatokat is. Az állatok befogásához egy dolgozónk tud kimenni, ha a kutya túlságosan fél, elmenekül, azt nem tudja befogni. Segítséget jelenthet, ha egy helyre tudják szoktatni a kutyát, ahol vízzel, élelemmel ellátják. A kutya azon a környéken marad, ezzel könnyebbé téve a befogást.

Minden esetben felajánljuk a fényképes gazdi keresést, amennyiben tud küldeni a kóbor állatról  fotót, leírást és egy telefonszámot, mi szívesen meghirdetjük a honlapunkon és a rádióban is.

Továbbra is várjuk bejelentéseiket, mert sok sérült és kóbor állat köszönheti életét az állatbarátoknak.

Állatbarát Alapítvány

Tel: 42/727-736, 42/726-524

Honlap: www.allatbarat.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában