Helyi közélet

2011.11.27. 10:34

Ez történt szombaton megyénkben

Nézze meg, melyek voltak a szombati nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

Nézze meg, melyek voltak a szombati nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

Őszbúcsúztató bált rendeztek szombaton a Kodály Iskolában Nyíregyházán, ahol a hagyományokhoz híven az elsős szülök műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

Nyíregyháza - Malek Andrea és Illényi Katica adott közös koncertet Nyíregyházán a VMK színpadán szombaton este.

Nyírbogát - A nyírbogáti óvodások közelről is láthattak rendőröket, egyenruhát, rendőrigazolványt, bilincset, rendőrautót, mivel a település óvodája ősztől csatlakozott az Ovi – Zsaru programhoz.

Nyíregyháza - A PCAS Állatvédő egyesület keretein belül az utóbbi két évben a gyepmesteri telepről közvetítünk ki a kutyákat gazdához, azonban amennyiben lehetőségük adódik rá, megpróbálunk segíteni egyéb, bajba jutott kutyákon is, habár saját menhellyel nem rendelkezünk még. Most, a napokban azonban olyan megdöbbentő esettel találkoztunk, amelyet a nyilvánosság elé is szeretnénk tárni... - írja Márton Karolina, a PCAS Egyesülettől. 

Baktalórántháza - Egy személy megsérült szombat délután, amikor egy Opel lecsúszva az útról fának ütközött a 4927-es úton.

Beszerec -Tizenötödik alkalommal rendezték meg szombaton Beszterecen a helyi általános iskolában az Őszikék Népzenei Fesztivált és Versenyt a besztereci önkormányzat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézete, valamint a Szuro-Trade Kft. összefogásával. 

TIKTVF Debrecen levegőminőségi ügyelete tájékoztatja FETIKTVF Nyíregyháza város levegőminőségi ügyeletét, hogy a levegőminőség jelentősen javult, és a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2011.11.25.-én nem haladta meg az egészségügyi határértéket sem (50 μg/m3).

- A fogyasztói társadalom nem az ésszerűség társadalma. A haszon és a túltermelés idejét éljük, miközben jól tudjuk, hogy milliók éheznek a világon, sőt ebben a kicsi országban is. A vásárlói szokásokat a divat és a túlkínálat diktálja, nem a szükségszerűség – írja Bácskai Júlia pszichológus a Fogyasztás pszichológiája című cikkében.

Nyíregyháza - "Cigány mesevilágok avagy a folklór mesétől az animációig" címmel volt hallható Szuhay Péter, a Néprajzi Múzeum  gyűjteményvezető muzeológusának előadása pénteken, a Nyíregyházi Főiskolán.

Az egyházi naptár szerint advent első napja mindig november 27. és december 3. közé esik. Az advent szó a latin „adventus Domini” kifejezésből származik. Ezért szokás „Úrjövetnek” is mondani.

Negyvennyolc éves elvált nő vagyok. Egyedül nevelem az iskolás kisfiamat. Napszámból élünk, de tél időben már az sincs. Nagyon nehéz helyzetben vagyok, szívesen dolgoznék, bármilyen munkát elfogadnék. 

Igazi meglepetés volt, amikor őszi családlátogatásunk idején almaszüretre indultunk a Hudson völgyébe. 

Nyíregyháza - Az Állatbarát Alapítvány az idei évben is meghirdeti az „Adj egy tárgyat az állatokért” akcióját.

Nyíregyháza - Előmeghallgatást tart a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium zenei tagozata november 28-án a zenei pályán továbbtanulni szándékozó 7. és 8. osztáylos diákoknak.

Vásárosnamény - Varga János, a Beregi Múzeum igazgatója mondott köszöntőt, majd dr. Cs. Tóth János művészeti író, a Pasztellfestők egyesületének elnöke nyitotta meg a vásárosnaményi Beregi Múzeumban a Pasztellfestők egyesületének kiállítását.

Nyíregyháza - A Bem József Általános Iskola küldöttsége a Comenius program keretében Spanyolországban tartózkodott négy nevelővel és két diákkal.

Miskolc, 2011. november 26., szombat (MTI) - Az ország több részén köd, ónos szitálás vagy jegesedés nehezítette a közlekedést szombat reggel.

Muszáj cipőt vennem! – sikította a nő a bevásárlóközpont közepén. Döbbent férje nem értette, nejének miért van szüksége a 42. pár topánra is. Bednárik Mónika jegyzete

Nyíregyháza - Niki a nyíregyházi diáklány egészséges életmóddal és rendszeres sportolással tartja formában magát. Szabadidejében szívesen gokartozik és bowlingozik a barátaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában