Helyi közélet

2011.11.03. 11:35

Felső-szabolcsi véradónapok

Kisvárda, Dombrád, Záhony - Novemberben is több alkalommal és helyszínen rendeznek véradónapokat Felső-Szabolcsban a Magyar Vöröskereszt területi aktivistáinak szervezésében.

Kisvárda, Dombrád, Záhony - Novemberben is több alkalommal és helyszínen rendeznek véradónapokat Felső-Szabolcsban a Magyar Vöröskereszt területi aktivistáinak szervezésében.A november 2-i tiszaszentmártoni és zsurki véradónap után újabb helyszíneken várják az önkéntes donorokat. November 4-én, pénteken, Tornyospálcán a művelődési házban délelőtt (8-11,30 óra), ugyanezen a napon, Fényeslitkén, a polgármesteri hivatalban, délután (13-16 óra) várják a véradókat. 7-én, hétfőn Dombrádon 9-14 óra között a művelődési ház lesz a véradónap helyszíne. 8-án, kedden (8-13 óra), Kisvárdán a II. Rákóczi Ferenc SZKI nyújt otthont a rendezvénynek. 9-én, szerdán (9-14 óra) Záhonyban a művelődési ház lesz a véradás helyszíne. 15-én, kedden (9-16 óra) Kisvárdán a Bocskai út 33. szám alatt fogadják a véradókat. 17-én, csütörtökön (8-12 óra) Nyírkarászon a polgármesteri hivatal lesz a helyszín. 24-én, csütörtökön délelőtt (9-11,30 óra) Aranyosapátiban az általános iskolában, délután (13,00-15,30) Gyürében a polgármesteri hivatalban fogadják a donorokat. 25-én, pénteken (9-13 óra) Kisvárdán a Flórián tér 11 sz. alatt nyílik lehetőség a véradásra.

A nyilvános véradónapokra személyigazolvánnyal és TAJ kártyával jelentkezhetnek a donorok, akiknek a véradást megelőző időszakban bőséges mennyiségű folyadék elfogyasztását ajánlják. A nők három, a férfiak öt alkalommal adhatnak vért évente és két véradás között legalább 56 napnak kell eltelnie.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában