Helyi közélet

2011.11.12. 10:52

Szerdán (november 16–án) a Nagyidai cigányok Kisvárdán

<strong>Kisvárda</strong> – Az ExperiDance tánckara bemutatja Román Sándor (ricsei születésű, Cigándon néptáncolt, valamint Nyírkarászhoz is kötődő) koreográfiáját, a Nagyidai cigányok produkcióját, 17 órától Kisvárdán, a Művészetek Háza színpadán.

Kisvárda – Az ExperiDance tánckara bemutatja Román Sándor (ricsei születésű, Cigándon néptáncolt, valamint Nyírkarászhoz is kötődő) koreográfiáját, a Nagyidai cigányok produkcióját, 17 órától Kisvárdán, a Művészetek Háza színpadán.

Arany János vígeposzából készült két részes táncjáték, a magyar szabadságharc paródiájaként – megtörtént eseményen alapul. Perédi várkapitány Puch generális labanc seregei elől menekülve átadja a nagyidai vár kulcsait Csóri vajdának és cigányainak, hogy ezután védjék azt ők. Arról, hogy mekkora öröm, mekkora ünnep és főleg mekkora dicsőség fogta el a hős nagyidai cigányokat – mesél az este két felvonásban, sok–sok humorral, bravúros táncokkal.

 

A 11 éves ExperiDance Tánctársulat rövid története

Az elmúlt 11 évben a Tánctársulat minden eszközzel azon dolgozott, hogy életre hívott szellemi értékeit a nemzetközi és a magyar kultúra színpadán bemutatva, Magyarország országimázsának pozitív formálójává, a "Magyar tánc, utazó nagykövetévé" válhasson. Az eltelt időben több mint 1300 teltházas előadást tartottak. A társulat működtető szerkezete mindig is a kreativitás, a hit és a szakértelem volt, mindezt megfűszerezve napi 13–14 óra munkával. Fő profiljuk a TÁNC formanyelve. A társulat 7 egész estés show ját több mint egymillió néző látta és ünnepelte. Előadásaik célja, egészségesen ötvözni a minőséget – az arányok megtartásának figyelembevételével – a popularitással. Fő céljuknak tartják, hogy a nézőket estérő–estére rabul ejti nem más, mint a TÁNC, a KOREOGRÁFIA, a JELMEZ, a FÉNY, a ZENE, illetve mindezek precízen összerendezett míves színpadi kavalkádja, az alkotók által.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában