Helyi közélet

2011.12.05. 16:18

Szennyvízhálózatra várnak

Nyíregyháza - A befizetett érdekeltségi hozzájárulás nem vész el, kamatozik.

Nyíregyháza - A befizetett érdekeltségi hozzájárulás nem vész el, kamatozik.– Hosszú ideje semmit sem hallani a nyíregyházi szennyvízberuházásról. Évek óta várunk a csatornaépítési munkálatok elkezdésére, ám hiába. Nagyon sokan már kifizettük – vagy havi részletben, vagy egyösszegben – a hálózatbővítéshez szükséges érdekeltségi hozzájárulást. Csak a pályáztatás körüli huzavonáról hallunk, de nem tudjuk, mikor lesz szennyvízhálózat amire csatlakozhatunk, s azt sem, mi történik a befizetett pénzünkkel – panaszolta a napokban több Borbányán, Rozsrétszőlőben és Újkistelekiszőlőben élő olvasónk.

– A szennyvízprojekt kivitelezési munkálataira a közbeszerzési eljárás idén november 25-én lett közzétéve, az ajánlattételi határidő pedig ez év december 15-én jár le – válaszolt olvasóink felvetésére Beke Sándor, a projekt kommunikációs vezetője. Az eredményhirdetés jövő év január 13-án lesz, a szerződéskötés várható időpontja 2012. január 23. A kivitelező csak ezt követően kezdheti el a munkálatokat.

– Az érintett lakosságnak a szennyvízprogram megvalósítása érdekében alakított társulatba való belépése, valamint az önrész részletekben történő fizetése, valóban 2007 novemberétől elkezdődött, mert a társulat megalakítása a projekt uniós támogatásának alapfeltétele volt. A kivitelezés csúszásából eredő lakossági terhek csökkentése érdekében 2010 júliusától a mai napig él az a kedvezmény, melynek alapján a folyékony hulladék elszállításáért olyan díjat fizetnek, mint a város azon területein, ahol már van kiépített hálózat. A befizetett önrész pedig a lakosság saját egyéni számláján gyűlik és természetesen nem hogy nem vész el, de kamatot is elszámolnak utána – mondta Beke Sándor.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában