Helyi közélet

2012.01.16. 16:17

Stop a nonstop friss tejnek

Nyíregyháza - Megtorpedózták a sok-sok nyíregyházi kedvencévé lett tejautomatát.

Nyíregyháza - Megtorpedózták a sok-sok nyíregyházi kedvencévé lett tejautomatát.Lejárt a városüzemeltetés által szabott határidő. El kell távolítania a piaccsarnokkal átellenben tavaly elhelyezett, a fogyasztók legnagyobb megelégedésére mindeddig éjjel-nappal működtetett friss tej automatáját tulajdonosának. Pedig a kálmánházi vállalkozó csak az országos tisztifőorvosnak a termelői tejek effajta hazai értékesítését szorgalmazó engedélyén felbuzdulva lépett. Komolyan vette a lehetőséget, s más városok mintájára Nyíregyházán is megpróbálta megvalósítani e vevőközeli - s mint ilyen, a kormányzatnak is deklaráltan kedves - módszeren alapuló tej eladást.

Smid Andor - mert így hívják a „tejes embert” - a vállalkozása elindításához 20 millió forint hitelt vett fel, ugyanis a darabonként 3,5 millió forintba kerülő automatákból - e kérészéletűnek ítéltetett elsőt követően - további hármat tervezett telepíteni a megyeszékhely sűrűn lakott városrészeiben. Ugyanis az az ötven tehén, melyet az unokatestvére tehenészetében fejnek nap-mint nap, négy automatát is bőven képes ellátni az igazi „édes”, jóízűen megalvó elődeire emlékeztető tejjel. Nos, hát ez a kiváló minőség, no meg az ehhez képest igencsak kedvező egységár az, ami egyre több tejkedvelőt vonzott az eltávolításra kárhoztatott automatához.

Háromszázan tiltakoznak

A nyíregyházi törzsfogyasztók megtudván, hogy az illetékesek szerint „nem szerencsés” helyen felállított berendezést le kell szerelnie a tulajnak, úgy döntöttek, megmutatják mi a civil kurázsi, s fellépnek közérzetüket befolyásoló érdekeik védelmében.

- Háromszázan írták alá azt a levelet, amelyet a tejautomata védelmében leadtunk a megyeszékhely polgármesteri hivatalában. Ebben mi, házitej-szerető városlakók most csupán annyit kérünk, hogy 30 nappal, február 15-ig hosszabbítsák meg a tejautomata engedélyét. Ez idő alatt remélhetőleg megfelelő új helyet tudunk a városüzemeltetéssel közösen találni neki - mondja a fogyasztók szószólója, Hegedűs Tamás építész. Befejezésül hozzáteszi:

- Bár eddig nem volt hajlandó fogadni minket a Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft ügyvezetője, mi továbbra is tárgyalni szeretnénk Bocskai Péter ügyvezető úrral, hogy megnyugtató megoldást sikerüljön találni a problémára, amelyet egyébként meggyőződésünk szerint a termelőitől drágább tejének forgalmát féltő konkurencia élezett ki ennyire.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában