Helyi közélet

2012.01.22. 10:32

Színes programok után estébe nyúlt a XI-dik Napkori böllérverseny eredményhirdetése

Napkor - A magyar gasztrokultúra részeként népi elkészítésű eledelekből, és italokból nem volt hiány, itt még mutatóba sem volt egészségtelen műétel.

Napkor - A magyar gasztrokultúra részeként népi elkészítésű eledelekből, és italokból nem volt hiány, itt még mutatóba sem volt egészségtelen műétel.

Napszállta körül már vidám, jóllakott, és itt-ott kipirosodó arcú társaságok énekeltek, a szomszédok egymást kínálták a kóstolóból a napkori böllérversenyen. Anya is engedékenyebb volt, amikor a gyerkőcök lángos, vagy lapcsánkát kértek, hurka – kolbász – szalonna nélkül el nem ment senki. A színpad körül sokan énekeltek együtt a repertoárban nagyon ismert Máté Péter slágereket előadó László Attilának. Őt 4 for Dance követte, akik a nap eseményéhez illeszkedően egy olyan koreográfiával kedveskedtek a közönségnek, amiben a központi alak egy kicsit kapatos böllér. A nézők tapsát ezután egy másik csapat is kiérdemelte, ők igazi meglepetésként léptek a deszkákra. A Menta projekt nevű formáció tagjai az egészségügyben dolgozó orvosok, és a szólógitáros Rendes Sándor, a Nyíregyházi önkormányzat szóvivője. A szimpátiával figyelt csapat néhány ütem után meggyőzte a nézőket, hogy profi banda, a legnépszerűbb retro slágereket már együtt énekelték a színpad két oldalán. Kiderült, hogy dr. Móré E. Csaba nem csak kitűnő orvos, de igen jó énekes is. A felfokozott hangulatban aztán eljött az eredményhirdetés pillanata.

Seszták Miklós országgyűlési képviselő, Spinyhér Zsolt Napkor polgármestere valamint alpolgármesterei és az előző polgármester, aki ezt a rendezvényt egykor útjára indította, Támba Miklós főszervező, a rendezvény főtámogatói, a Szabolcs Takarék vezetősége után a zsűri képviselői is kiálltak a színpadra. Közel két tucatnyi csapat nevezett be a versenybe, és ha egy titkot elárulhatunk, a vigaszdíjat azok kapták, akik ugyan elkészítették a kóstolót, csak nem tudták, hogy el kell juttatni a zsűrinek. Hagyományosan dr. Kovács Mihályné volt a zsűri elnök, segítői Szoboszlai Dia, Cziránku István és Panykó Béla voltak.

Fogópálinkában az első helyet a Hatos fogat csapata kapta Abaújszántóról. Forralt borból megosztott első helyként a Vidékért egyesület valamint a Kántor és társa kapta. Hurkából a legjobbat Nagykálló város vidékfeljesztési társasága készítette. Kolbászból a legfinomabbat a Sunshine rádió csapata töltötte. Toroskáposztából a legzamatosabbat Érpatak önkormányzata készítette. A legjobb böllér elismerését Kótaji János nyerte. Elismerést kaptak a Kaposkerecsényiek, mint a legtávolabbról érkezett csapat. Különdíjakat is kiosztottak, ezek között a velős hurkáért a 4 for dance csapata kapta.

A 4 for Dance előadása

Menta project a XI. Napkori Böllérversenyen

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában