Helyi közélet

2012.02.28. 13:22

Pályaátépítési munkák miatt az északi régiókban több vonalon is változik a vonatok közlekedési rendje

A Budapest−Szolnok−Debrecen−Nyíregyháza−Záhony vasútvonal Szajol–Püspökladány közötti szakaszán 2012. február 29-től 2015. év végéig építési munkákat végez a MÁV Zrt.

A Budapest−Szolnok−Debrecen−Nyíregyháza−Záhony vasútvonal Szajol–Püspökladány közötti szakaszán 2012. február 29-től 2015. év végéig építési munkákat végez a MÁV Zrt.A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházása által az említett időszakban a fenti szakaszon átépül a vasúti pálya, valamint megújulnak az állomások és az utaskiszolgáló létesítmények. A munkálatok több szakaszban történnek, ebben az évben több menetrendváltozás is várható.

A pályafelújítási munkák az első szakaszban a Budapest-Nyugati pu.– Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vonalszakasz Törökszentmiklós–Karcag közötti részét érintik. Az itt végzett munkák miatt 2012. február 29-én 0 óra 00 perctől 2012. április 15-én éjfélig – a közforgalmú menetrendben meghirdetetthez képest – a következőképpen változik a vonatok közlekedési rendje:

– a munkálatok ideje alatt a Budapest és Nyíregyháza, valamint a Budapest és Záhony között közlekedő alábbi InterCity vonatok kijelölt kocsijai Cegléd és Püspökladány között IC pót- és helyjegy nélkül vehetők igénybe:

o IC622 és IC623 Bereg;

o IC612 és IC615 Szabolcs;

o IC604 Hortobágy;

o IC614 Ung;

o IC624 Latorca;

o IC626 Rétköz;

o IC608 és IC609 Cívis;

o IC607 Hajdú;

o IC605 Nyírség;

o IC621 Várda.

– április 15-ig a Budapestről 22 óra 13 perckor induló, Debrecenig közlekedő 6008 sz. személyvonat valamint a Debrecenből hajnali 2 óra 11 perckor induló, Budapestig közlekedő 6009 sz. vonat utasait Kisújszállás és Püspökladány állomás között vonatpótló autóbuszok szállítják

– a Záhonyból 6 óra 32 perckor induló, Budapestig közlekedő 15 sz., valamint a Budapestről 18 óra 35 perckor induló, Záhonyon át Moszkváig közlekedő 16 sz. Tisza nemzetközi gyorsvonat − Nyíregyháza érintése nélkül – kerülő útvonalon, Miskolcon át közlekedik (előreláthatólag augusztus 21-ig)

– a munkálatok ideje alatt 2012. március 18-tól augusztus 21-ig a Karcag–Tiszafüred vasútvonalon a vonatok helyett autóbuszok közlekednek

– egyes Cegléd–Záhony viszonylatú személyvonatok csak Püspökladány és Záhony között közlekednek

– a Biharkeresztes és Budapest között közlekedő nemzetközi vonatok Budapest-Keleti pályaudvarról egy órával korábban indulnak, illetve egy órával később érkeznek meg Budapest-Keleti pályaudvarra.

A pályaépítési munkálatok ideje alatt változik a csatlakozó vonatok menetrendje is.

Javasoljuk Tisztelt Utasainknak, hogy utazásuk megkezdése előtt

– az állomásokon kihelyezett hirdetményekről,

– a MÁVDIREKT 06 40 49-49-49-es telefonszámán

– a www.mav.hu weboldal Menetrend valamint

– a www-mav-start.hu weboldal Vágányzár menüpontjában vagy az Elvira menetrendi keresőben tájékozódjanak az aktuális menetrendről.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

MÁVINFORM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában