Helyi közélet

2012.03.28. 14:24

Érdemes fenntartani a külvárosi művelődési házakat?

Olvasóinkat arról kérdeztük, hogy szerintük vajon megéri-e fenntartani a külvárosi művelődési házakat?

Olvasóinkat arról kérdeztük, hogy szerintük vajon megéri-e fenntartani a külvárosi művelődési házakat?Marozs László Tiszalökön született, de évek óta Tiszavasváriban él. – Az ottani művház neve nem véletlenül lett az, hogy Találkozások Háza. Szerintem érdemes üzemeltetni, mert idős és fiatal egyaránt jár oda, pezsgő kulturális élet folyik ott.

Molnár János borbányai lakos, és hallott is a helyi petíció gyűjtésről. – Remélem sikeres lesz az aláírásgyűjtés, és megmarad a művház, mert igenis szüksége van rá a városrésznek. A nagyfiam még óvodásként többször is részt vett ott kisebb-nagyobb rendezvényeken.

Kerekes Tamás előző munkaköréből kifolyólag sok, a megyeszékhelyen akkor még üzemelő művelődési házban megfordult. – Emlékszem, volt ahol szó szerint lézengtek, de például a borbányaiban akkoriban elég nagy volt a „forgalom”.

Ungvári Sándor szerint is hiba lenne megszüntetni őket. – Kézművesfoglalkozások, gyerekprogramok, nyugdíjas rendezvények. Ezek mind-mind fontos dolgok, kár lenne ezeket veszni hagyni.

Orosz Fanni is azon a véleményen van, hogy rengeteg nyugdíjasnak jelentenek ezek a kulturális központok a hétköznapokon hasznos elfoglaltságot. – Nem lenne szabad ezeket csak úgy bezárni.

Hlavnya Flóra legutóbb unokatestvére egyik fellépésén fordult meg egy nyíregyházi művelődési házban. – Meg kell nézni az egyes eseteket, és azután dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában