Helyi közélet

2012.03.05. 17:22

Tömeges hiányzás miatt szünetel a tanítás Tiszadobon

Tiszadob - A Kelet-Magyarország információi szerint rendkívüli szünetet rendeltek el keddtől a tiszadobi Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Tiszadob - A Kelet-Magyarország információi szerint rendkívüli szünetet rendeltek el keddtől a tiszadobi Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában.Minden harmadik tanuló hiányzott hétfőn a tiszadobi Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskolából. A tömeges távolmaradás oka nem a diákok magatartásában, sokkal inkább egészségi állapotukban keresendő. A napról napra egyre több fiatalt betegágyba parancsoló  influenzajárvány megfékezése érdekében a helyi iskola és óvoda orvosának javaslatára az intézmények vezetősége (a fenntartó jóváhagyásával) hétfőn úgy döntött: mától rendkívüli szünetet rendel el.

Vitányi György igazgató lapunknak elmondta: a február végi szalagavató ünnepség óta egyre csak fogyatkozott a diáklétszám. – Múlt héten nyolcvanketten hiányoztak a tanítási órákról, tegnap reggel a 280 gyermekből már több mint százan maradtak otthon! A betegállományba kerültek száma sajnos az óvodában is növekedni kezdett, ezért négy munkanapra (vagyis keddtől péntekig) felfüggesztettük az oktató-nevelő munkát a két intézményben. Az iskolaigazgató hozzátette: nem biztos, hogy a március 12-ei iskolakezdéskor minden nebuló iskolapadba ülhet, de az biztosra vehető, hogy az elmaradt tanórákat előbb-utóbb pótolniuk kell a diákoknak. – Egy rendkívüli munkaértekezlet keretében a tantestület fog dönteni arról, hogy szombati napokon hozzuk be a lemaradást vagy a gyerekek tavaszi szünetéből faragjunk le pár napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában