Helyi közélet

2012.04.09. 09:31

Húsvéti locsolóversek Érpatakról

Érpatak - Eljött Húsvét hétfő, a legények elindulnak meglocsolni a lányokat. Ha önnek nem lenne ötlete versre, akkor most segítünk, adunk pár tippet, a bátor szavaláshoz meg bemutatjuk hogyan mondanak locsolóverset az érpataki Hajlika népi hagyományőrző óvoda kis lakói.

Érpatak - Eljött Húsvét hétfő, a legények elindulnak meglocsolni a lányokat. Ha önnek nem lenne ötlete versre, akkor most segítünk, adunk pár tippet, a bátor szavaláshoz meg bemutatjuk hogyan mondanak locsolóverset az érpataki Hajlika népi hagyományőrző óvoda kis lakói.

Azt is megmutatjuk, milyen díszeket készítettek, akinek van kedve és még nem érkeznek a legények, merítsen ötlete és gyorsan lepje meg a vendégeket!

G Y E R E K V E R S E K

Kerek erdőn jártam, kék ibolyát láttam, el akart hervadni, meg szabad-e locsolni?

Én kis kertész legény vagyok, rózsavízzel locsolkodok. Úgy locsolom a lányokat, mint kertész a virágokat.

Kelj föl párnáidról, szép ibolyavirág! Nézz ki az ablakon, milyen szép a világ! Megöntözlek szépen az ég harmatával, teljék a tarisznya szép piros tojással!

A   N A G Y O B B A K N A K

Korán reggel útra keltem, se nem ittam, se nem ettem. Tarisznya húzza a vállam, térdig kopott már a lábam. Bejártam a fél világot, láttam sok-sok szép virágot. A legszebbre most találtam, hogy öntözzem, alig vártam. Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár a puszi!

Rózsavizes húsvét napját jöttem ma kívánni, nem szeretnék a lányokra nagyon sokat várni! Ez a pár csepp jó szagos víz úgy használ a lánynak, mint a réten a gyöngyharmat a nyíló virágnak. Olyan lesz az arcuk tőle, mint a hamvas virág, örömünkben együtt örül a megváltott világ. Megváltónk is együtt örül az egész világgal, ajándékozzatok meg hát egy hímes tojással!

 

Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak! Főképp a dolgos szülők jól nevelt lányának! Elmondom én gyorsan jövetelem célját: megöntözöm most a környék legszebb lányát. Kívánok e háznak hát mindenből eleget, főképp békességet, egészséget és szeretetet!

Korán reggel felébredtem, messze-messze jártam. Tündérország kiskertjébôl rózsavizet hoztam. Na, te kislány, megöntözlek, ma van húsvét napja, tündököljön a két orcád, mint a piros rózsa. Az illatos rózsavíztôl megnônek a lányok, zsebemben is elférnek a piros tojások.

Tréfás versek

Egy tök, két tök, nem tökölök, öntök.  Felnézek az égre, a versemnek vége!

Van nekem egy locsolóm, nem kölni van benne. Ha én azt itt elővenném, nagy röhögés lenne!

Zöld a moha, zöld a páfrány, megöntözlek házisárkány!

Húsvét van, odakinn mosolyog az ég is. Adjanak egy ezrest, mosolygok majd én is!-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában