Helyi közélet

2012.04.17. 15:55

Vendéglátás magyarosan

Baktalórántháza - A hagyományok tiszteletére alapozott megújulás híve az új elnök.

Baktalórántháza - A hagyományok tiszteletére alapozott megújulás híve az új elnök.Érzem és értem a vendéglátással kapcsolatos hiányosságokat, hibákat, problémákat – közelíti meg a nehezebb oldaláról a megválasztásával járó feladatokat Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség országos elnöke.

A közelmúltban elvállalt posztjához a kőkemény gyakorlatból érkezett: Baktalórántházán, a Fenyves Szálloda és Konferencia Központ szállodaigazgatójaként az intézmény elmúlt években végrehajtott fejlesztései már az ő nevéhez fűződnek.

Gasztronómiában is a nemzeti

Vidékről érkező fiatalként nagyon megtisztelő és felelősségteljes a megbízatás az országos elnöki tisztség. Egy önmagát fenntartó, stabilan működőképes szervezetet szeretnék felmutatni a két év múlva esedékes tisztújításon – foglalja keretbe a konkrét terveket Krivács András.

Nem állítom, hogy ez könnyű feladat – teszi hozzá még előzetesen –, de meggyőződésem, hogy nekünk, akik tagjai vagyunk Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező szakmai szervezetének, sikerül megfelelni napjaink kihívásainak.

A hagyományok tiszteletéből kiindulva a magyar nemzeti gasztronómia megújítása a célom. Védeni, óvni kell az egyetemes és magyar vendéglátás értékeit, támogatni az új technológiai eljárásokat alkalmazását, de hangsúlyozottan a hagyományok őrzésével párhuzamosan.

Szoros együttműködésre törekszünk más szervezetekkel, szövetségekkel, érdekképviseletekkel, amelyek elősegítik céljaink elérését. Kiemelten kezelem a fiatal szakemberek szakmai fejlődését, kezdeményezve továbbképzéseket különböző szakterületeken.

Létre kell hozni egy olyan szakmai kerekasztalt, amely elősegítheti a szervezetek közötti hatékony együttműködést, és lehetővé teszi, hogy közösen nyissunk a hagyományőrző szervezetek felé. Sokkal szorosabb kapcsolatokat kell ápolnunk a szakképző intézményekkel, amelyek a szövetség jövőjét is megalapozzák. Szándékomban áll az ifjúsági szekciók létrehozása, megerősítése, és diákelnökök megválasztása.

Védnöki táblák újratervezése

Kiemelt figyelmet érdemelnek a gasztronómiai kiállítások és versenyek, a nemzetközi trendeknek és normáknak megfelelve. Ez magában rejti a nemzetközi szakszövetségekkel kialakított kapcsolatok ápolását, bővítését is, melyben támaszkodhatunk az Európai Unió határokon átívelő programjainak támogatására.

A védnöki táblás pályázatok újragondolása, átértékelése és életre keltése is a feladatom, a sajtó, a jó kommunikáció pedig abban fontos, hogy a szakmai berkek és a társadalom minél szélesebb köréhez jusson el a szövetségünk munkája – tesz hitet végül az nyitottság mellett az országos elnök.

Az elnök múltja és jelene

Krivács András 1977-ben született Győrben, Nyírmadán él, Baktalórántházán dolgozik. Tíz éve tagja a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségnek, 2007-ben kitüntették a Magyar Gasztronómiáért Érdeméremmel. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének képviselő tagja, a Kelet-Magyarországi Régió alelnöke.

Az idegenforgalom és gasztronómia gyerekkorától végigkíséri életét. Családi vállalkozásban önállóan vezeti saját szállodáját 15 éve, amely a térség vezető idegenforgalmi és turisztikai centrumává vált. Ebből eredően e szakterület mindennapjaiban él, ezért folyamatosan képzi magát, jelenleg is a Budapesti Gazdasági Főiskolán folytat tanulmányokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában