Helyi közélet

2012.05.22. 17:14

Diákönkormányzati közgyűlés a záhonyi kollégiumban

Záhony - Hétfőn rendezték meg a tisztújító diákönkormányzati közgyűlést a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban.

Záhony - Hétfőn rendezték meg a tisztújító diákönkormányzati közgyűlést a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban.Az intézményben már a napokban elballagott végzős tanulók nélkül került sor a diákok legjelentősebb éves fórumára. A Himnusz elhangzása és a Kádas Viktória tolmácsolta, a névadóról, Dr. Béres Józsefről szóló Elhullt bolondok nyomán című Nagy László vers után Posta Roland, a diáktanács elnöke tartott beszámolót az előző közgyűlés óta végzett munkáról, a kollégiumi élet fontosabb jellemzőiről. Ezt követően a diákkörök képviseletében Jónás Krisztián (médiakör), Ágij Adrienn (vöröskeresztes szakkör), Sohajda Alex (zöldkör), Balogh Tímea (sportprogramok) nyújtott tájékoztatást az éves tevékenységről. Kádas Viktória a tudós névadó, Dr.. Béres József emlékéhez kapcsolódó programokat elevenítette fel, míg Szekeres Tünde a kollégisták egészét érintő eseményeket, rendezvényeket összegezte.

A közgyűlés második felében a diákok a kollégiumi élethez kapcsolódó, jobbító szándékú kérdéseket, észrevételeket, javaslatokat fogalmaztak meg. A Diáktanács régi tagjainak: Balogh Tímeának, Kovács Klaudiának, Bodor Ádámnak, Posta Rolandnak és Sohajda Alexnek könyvjutalommal köszönte meg az iskolavezetés az elvégzett eredményes munkájukat. A két tanéven át végzett kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkájáért külön jutalomban részesült az iskolaváltoztatás miatt a fővárosba költöző Kovács Klaudia, valamint versenyeredményei és stúdiós tevékenységéért Bodor Ádám.

Az elismeréseket a meghívott vendégként jelenlévő ny. kollégiumvezető, Mag Lajos adta át a kollégistáknak. A tisztújítás során a végzős diáktanácsi tagok helyére Kádas Viktóriát (Csap, Kárpátalja), Jónás Krisztiánt (Dombrád), Szekeres Tündét (Tuzsér), Bíró Attilát (Mándok) és Kiss Norbertet (Rakamaz), míg a DT póttagjává Ágij Adriennt (Tuzsér) választották meg az elsős, másodikos, harmadikos és ötödikes kollégisták. A szavazatok számlálásának ideje alatt a névadás 10. évfordulója alkalmából szervezett előadásnak lehettek hallgatói a rendezvény résztvevői. A két órás program végén bensőséges hangulatú közös vacsora zárta az idei közgyűlést.

Kovács Klaudia – Molnár Nikolett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában