Helyi közélet

2012.05.09. 12:03

Minden nap elveszett, amikor nem táncolunk

Nyíregyháza - A tánc világnapját az UNESCO Nemzetközi Színházi intézete részeként működő Nemzetközi Tánctanács alkotta meg 1982-ben. Nem csupán a tánc ünnepe, hanem megemlékezés és tisztelgés is Jean-Georges Noverre-nek, a modern balett megalapítójának születésnapjára.

Nyíregyháza - A tánc világnapját az UNESCO Nemzetközi Színházi intézete részeként működő Nemzetközi Tánctanács alkotta meg 1982-ben. Nem csupán a tánc ünnepe, hanem megemlékezés és tisztelgés is Jean-Georges Noverre-nek, a modern balett megalapítójának születésnapjára.A táncművészet legnagyobb ünnepét világszerte táncelőadásokkal, fesztiválokkal ünneplik. Hiszen a tánc az emberi kultúra fontos része. Sorolhatnánk a tánc különböző fajtáit mint, a szertartásos tánc, néptánc, törzsi táncok, színpadi tánc, társas-és versenytánc, modern tánc, balett, stb.

Ebből a jeles alkalomból immár harmadik éve, egyre több  nyíregyházi együttes összefogásával és a Szabolcs Táncegyüttes szervezésével, a Művészeti Szakközépiskola Néptánctagozatos növendékei, a 4 For Dance ifjúsági csapata, a Turmix Tánciskola, a Primavera Balettegyüttes, Zumba csoport, Western táncosok, Szabolcs Koncert Fúvószenekar és Mazsorett csoportjainak bemutatóiban gyönyörködhettek a Kossuth téren sétálók. Bízom abban, hogy városunk tánccsoportjai, együttesei, bármely műfaja a mozgásművészetnek, még sokáig tudnak örömöt, kikapcsolódást, szépséget  nyújtani táncszerető közönségünknek!

Egy híres koreográfus mondta: „Legyen elveszett minden olyan nap, amikor legalább egyszer nem táncolunk!”

Ágoston Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában