Helyi közélet

2012.05.25. 13:28

Napból nyer energiát az SM. Rehabilitációs Központ

Nyíregyháza - Már korábban beszámoltunk róla, az "Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program" keretén belül óriási beruházásba kezdett a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány, Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Már korábban beszámoltunk róla, az "Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program" keretén belül óriási beruházásba kezdett a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány, Nyíregyházán.A fejlesztés eredményeként megnövekedett alapterületen, jobb körülmények között , jobb technikai feltételekkel, láthatjuk el az SM. betegeket. Az építkezés lassan a végéhez közeledik.

Az épület különlegessége a medencetér tetejére helyezett solár parabola, ami jelentős rezsiköltség megtakarítást eredményezhet. A látványos berendezés reggeltől estig és az évszakok változásának megfelelően is képes követni a nap pályáját, így a lehető legtöbb energiát kinyerni az égitestből. Hőenergiát táplál a központba, ahol a használati melegvizet ennek köszönhetően jelentős mértékben képes előállítani.

Az ( MVM) a speciális eszközt, és annak szakszerű beüzemelését, adományként nyújtotta a nyíregyházi Sclerosis Multiplex Centrum számára.

Nagyon örülünk , hogy a napenergiás hőhasznosító program( 2009-ben indult az MVM Zrt. tevékenységeként) keretében mint szociális intézmény megkaptuk ezt a berendezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában