Helyi közélet

2012.06.18. 08:51

A mai nap különleges eseményei

Megszületett Horthy Miklós, és Sir Paul McCartney, Napóleon csatát vesztett.

Megszületett Horthy Miklós, és Sir Paul McCartney, Napóleon csatát vesztett.70 éve megszületett Sir Paul McCartney (1942. 06. 18.) a Beatles alapító tagja, az Angol Királyi Trón lovagja, zeneszerző, énekes.

Liverpool-ban látta meg a napvilágot és gyermekként a későbbi Beatles tagjaival közös iskolába járt. A világ könnyűzenéjére legnagyobb hatást gyakorló együttesük annyi kislemezt adott el, hogy egy később viták kereszttüzébe került kijelentés kapcsán több rajongójuk volt, mint ahány keresztény vallású ember, ezt torzította a bulvársajtó úgy, hogy - népszerűbbek vagyunk mint Jézus. Sir McCartney több zenei csúcsot tart a Beatles együttessel, például először a Beatles tartott koncertet egy Stadionban, Amerikában. Róluk készült először film, A Hard Day s Night, címmel, azóta is szinte minden decemberben adásba kerül Angliában, később pedig a Sárga tengeralattjáró címmel. Filmzenéi: James Bond - Live and Let Die; Szimat nyomozó; Vanília égbolt - dalszöveg; Nevem Sam.

197 éve ezen a napon vesztette el Waterloo-nál Napóleon a csatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában