Helyi közélet

2012.06.05. 07:18

Láz-adás: ebből nem lehet elég

Az utolsó vicsora kitörölhetetlen emlék annak a gyanútlan járókelőnek, akire egy kutya pottyant a magasból egy verőfényes május végi reggelen. A sztori annyira morbid és egyedien elképesztő, hogy megér egy stílszerű rácsodálkozást: váúúú! Ladányi Tóth Lajos jegyzete

Az utolsó vicsora kitörölhetetlen emlék annak a gyanútlan járókelőnek, akire egy kutya pottyant a magasból egy verőfényes május végi reggelen. A sztori annyira morbid és egyedien elképesztő, hogy megér egy stílszerű rácsodálkozást: váúúú! Ladányi Tóth Lajos jegyzeteA debreceni újkerti lakótelepről egy gyógykezelésről hazaérkező középkorú nőt szállíttatott édesapja a pszichiátriára. S. Adél tettének oka homályos, az viszont tiszta sor, hogy az ötödik emeletről egy 30 kilósra taksált vizslát küldött le, és a négylábú pontosan a szomszédokkal éppen ott és akkor kvaterkázó Pál Ferencen landolt. A 65 éves nyugdíjasnak azonmód nagy teher nyomta a jobb vállát Maja személyében, azonban a „kutyaúristenit!” felkiáltáson kívül csak néhány kellemetlen zúzódás emlékeztet a sokkoló élményre, holott jobban is pórul járhatott volna. Beszélgetőtársai elmeséléseiből rakta össze a darabokra tört mozaik emlékképeit, máig nem tudni, mitől lett kiebrudalt a szegény pára az ötödiken.

A bajnokcsapat városából származó valós történet üzenete: közeleg az eb. Mármint a labdarúgó Eb. Pénteken, Medárd-napkor nem csak az esőcseppekre összpontosítunk, hanem a megnyíló égi csatornákra, amelyekből mintha dézsából öntenék, közel egy hónapon át hömpölyög a folyam, ami a sörcsapból folyik, az pedig hab futballfanatikusok tortáján. Komoly teher nehezedik a vállakra, a családokra, a megértő és a tehetetlen hozzátartozókra, amennyire vonzó és csábító a kontinensviadal, akkora szakítópróba is.

Vizslathatjuk a csúcsmérkőzéseket, hallgathatjuk György Ádám Chopin a-moll etűdjét a megnyitón, gyönyörködhetünk a felsőpakonyi fűben a poznani és a wroclawi gyepszőnyegen, szoríthatunk Kassai Viktor, Erős Gábor, Ring György, Bognár Tamás és Vad István játékvezetői, asszisztensei sikeréért. Nekünk, magyaroknak ez jutott ezen az Eb-n, mivel kutyából nem lesz szalonna. Jó volna a nemzeti csapatért lelkesedni, de ez nem az a kávéház. Ettől persze még magasra szökik a fociláz. Csak óvatosan a láz-adásokkal, hisz a kertek alatt már itt a londoni olimpia...  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában