Helyi közélet

2012.06.21. 15:48

MSZP: A szocialisták szerint 2013 a sötétség éve lesz

Nyíregyháza  – Az Orbán-kormány tettei és szándékai köszönő viszonyban sincsenek a Fidesz választási ígéreteivel – szögezte le csütörtöki sajtótájékoztatóján Halmi József, az MSZP megyei alelnöke.

Nyíregyháza  – Az Orbán-kormány tettei és szándékai köszönő viszonyban sincsenek a Fidesz választási ígéreteivel – szögezte le csütörtöki sajtótájékoztatóján Halmi József, az MSZP megyei alelnöke. Mint mondta, jövőre 600 milliárdos megszorítást akar végrehajtani a kormány, 23 miliárddal kevesebb jut majd a szociális területre, befagyasztják a családi pótlék, a juttatások és a minimálbér mértékét, miközben az árak, fizetnivalók egyre nőnek. – Az önkormányzatoknak újabb elvonásokkal kell szembesülniük, ha a normatív finanszírozást felváltja a feladat alapú támogatás, annak minden település a vesztese lesz, ahol nem „narancsuralom” van. Tovább apasztják a gyógyszerkasszát, a gyógyszeripari cégek az országból való kivonulást fontolgatják, biztosra vehető tehát, hogy növekedni fognak a patikaszerek árai. Miközben a kormány vagyonokat költ propagandára és magánhadseregre (TEK), fürdeti magát a dicsőségben, aközben az emberek elviselhetetlen terheket hordoznak a vállukon, siralmas a jelenük, bizonytalan a jövőjük. Beszédes tény, hogy jelenleg 38 százalékkal magasabb az adóterhelés, mint kormányváltáskor volt. A FIDESZ-KDNP két év alatt annyit ért el, hogy a szegényebb még szegényebb, a gazdag még gazdagabb lett. Szabolcs megyébe is elért Simicska magánhadserege, a Közgép (lásd: Holdong, víztározók építése), vélhetően a földmutyi is gyökeret ereszt majd ebben a régióban – fogalmazott Halmi József.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában