Helyi közélet

2012.06.13. 14:04

Ön szerint jó az, ha nyilvánossá teszik az adósok listáját?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön szerint jó az, ha nyilvánossá teszik az adósok listáját?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön szerint jó az, ha nyilvánossá teszik az adósok listáját?Baráth Csaba egyáltalán nem tartja etikusnak a dolgot. – Én semmiképpen sem tennék ilyet egy önkormányzat helyében. Szerintem ez a procedúra teljesen jogellenes, személyiségi jogokat sérthet – mondta.

Morgós Dávid szerint egy vállalkozás esetében ez még belefér. – Viszont egy magánszemélynél már nem értek egyet azzal, hogy nyilvánosságra kerüljön az adósok listája. Szerintem ez magánügy – tette hozzá.

Pankotai Norbert is osztja ezt a véleményt. – Egy cég esetében nem annyira kellemetlen a dolog, de magánszemélyként már igen kínos megélni azt, hogy bárki láthatja a tartozás tényét – közölte a nyíregyházi fiatalember.

Hajnal Ferencné szerint nincs semmiféle kivetnivaló egy nyilvános listában. – Ezzel legalább lehet ösztökélni az adóst a tartozás befizetésére. Én is fizetem, és tesszük ezt sokan, fizesse be mindenki! És ha már valaki nem teszi, akkor viselje a következményeket.

Hajnal Nikoletta is egyetért. – Teljes mértékben támogatom, a befolyt pénzt pedig fordítsák az önkormányzatok fejlesztésekre. Koleszár Csilla ellentétes álláspontra helyezkedett. – Képzeljük el, hogy ez mennyire kellemetlen ez az érintettekre nézve. Véleményem szerint az, hogy ki és mennyivel tartozik az önkormányzatnak vagy az államnak, ahhoz senkinek semmi köze sincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában