Helyi közélet

2012.06.20. 12:06

Szellemház lett a Nyírvíz Palotából

Nyíregyháza - Az önkormányzat bár igyekszik, nem tudja bérbe adni az üresen álló lakásokat.

Nyíregyháza - Az önkormányzat bár igyekszik, nem tudja bérbe adni az üresen álló lakásokat.

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) keretében a nyíregyházi önkormányzat közel félmilliárd forintot fordított a Nyírvíz Palota rekonstrukciójára, a felújított épületet tavaly januárban adták át. Az önkormányzat bár igyekszik, nem tudja bérbe adni az üresen álló lakásokat.

Megkérdeztünk egy nyíregyházi ingatlanost: valóban olyan nehéz bérbe adni ezeket a lakásokat? 

– Induljunk ki abból, hogy az új építésű lakások négyzetméterének a piaci ára kétszázötvenezer forint. Nehéz helyzetben vannak manapság a vállalkozások, így egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy nem kelendőek a Nyírvíz Palota lakásai sem. Ez egy nagyon régi épület, nagy a belmagasság, drága a fenntartás. Jártam az épületben ügyfelekkel, eléggé lelakott az egész. Ha az újakat nem keresik, nem csoda, hogy ezt sem. Előbb korszerűsíteni kellene a lakásokat, felújítani őket, akkor talán könnyebben lenne az értékesítésük. Persze ez is komoly kiadással járna, nem gondolom, hogy olyan könnyen ki tudná ezt fizetni az önkormányzat - tájékoztatott bennünket a neve elhallgatását kérő ingatlanszakértő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában