Helyi közélet

2012.08.22. 07:44

Lehetünk utolsókból elsők?

Fent, ott a messze északon a finnek már az euró mentes jövőre készülnek. Az ország kétharmada nem akar egy fillért sem áldozni már a közös valuta megmentésére. Németország után ők is úgy érzik, elég volt ebből. Somló Samu jegyzete

Fent, ott a messze északon a finnek már az euró mentes jövőre készülnek. Az ország kétharmada nem akar egy fillért sem áldozni már a közös valuta megmentésére. Németország után ők is úgy érzik, elég volt ebből. Somló Samu jegyzeteTalán még emlékszünk, hogy májusban - a görög válság derekán - már londoni elemzők is úgy fogalmaztak, hogy a kontinens pénze haldoklik. Azóta maga Jacob Rotschild is a bukásra játszik. Azt pedig az üzleti körökben forgolódók pontosan tudják, hogy mindez mit jelent.

Sok országot érinthet majd érzékenyen az euró bedőlése, de talán olyan furcsán egyiket sem, mint Magyarországot. Mi ugyanis megmaradtunk (egyelőre) a magunk kis forintjánál. Igaz, nem azért, mert mindezt előre látta volna bárki is, bár a végeredmény szempontjából ez most mindegy. Egy szó mint száz, még akár jól is jöhetünk ki a hátrányból, ha van egy kis szerencsénk.

Ránk férne, mert újabb leminősítés elé nézhetünk. A Fitch még bízik a politikusok kezében lévő, mágikus irányítás pálcájában, a mindent helyre hozó válságkezelésben, de ahogy ők fogalmaztak „van esélye a csalódásnak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában