Helyi közélet

2012.09.03. 17:14

Időjárás - Kedden több fele fátyolfelhők szűrhetik a napsütést

Budapest, 2012. szeptember 3., hétfő (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2012. szeptember 3., hétfő (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Az időjárási helyzet Európában

Délnyugat-, illetve Délkelet-Európában tovább tart a nyári idő. A Pireneusi-félszigeten a hőmérséklet csúcsértéke több helyen megközelíti a 30 fokot, a Balkán-félszigeten pedig még 32, 34 fokot mérnek. A Földközi-tenger középső medencéjében örvénylő ciklon hatására Olaszországban több a felhő, ott helyenként csak 25 fokig melegszik fel a levegő. Ugyanakkor a kontinens északi és nyugati területein jóval hűvösebb van; többnyire 19 és 24, az északi, északkeleti vidékeken helyenként 11 és 15 fok között változik a délutáni hőmérséklet. Északon gyakran megnövekszik a felhőzet is, és eső, zápor alakul ki.

Kedd estig a Kárpát-medence térségében azonban tovább tart a nyári meleg; az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebbre számíthatunk, és említésre érdemes csapadék sem lesz.

 

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Kedden is alapvetően napos idő várható, de főként a nap első felében több helyen fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti, Alpokalján az északi szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 27 és 32 fok között várható.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában