Helyi közélet

2012.10.01. 16:30

Elmaradt segélyek és munkabérek Nyírkarászon

Nyírkarász - A nyírkarászi képviselő-testület adósságrendezési eljárást indított maga ellen.

Nyírkarász - A nyírkarászi képviselő-testület adósságrendezési eljárást indított maga ellen.Aggasztó információk érkeztek szerkesztőségünkbe a szabolcsi településről. A hírek elmaradt segélyekről, közmunkabérekről, adósságrendezési eljárásról szóltak. Felkerestük a település polgármesterét, aki megerősítette ezen értesüléseinket. – Az önkormányzat három havi segélyt nem tudott kifizetni az érintetteknek – kezdte lapunk tájékoztatását Félegyházi Gábor, aki elmondta, hogy ezenfelül három havi munkabérrel tartoznak a közoktatásban dolgozóknak és a köztisztviselőknek is.

A START közmunkaprogram kifizetése sem történik zökkenőmentesen a településen, hiszen a szeptemberi bérből még csak egy előleget kaptak a közmunkások. A polgármester elmondása szerint még meg kell csinálniuk egy elszámolást, és csak azután kaphatják meg az előleg és az elszámolás közti különbözetet a közfoglalkoztatottak.

Félegyházi Gábor elmondta: a júliusban és augusztusban elmaradt segélyek összege 17 millió, munkabéreké pedig 21,4 millió forint.

– A Belügyminisztériumtól a napokban kaptunk engedélyt arra, hogy egy kincstári számlát nyithasson az önkormányzat, így a normatív támogatás ide érkezhet ezután. Ebből a normatív támogatásból néhány napon belül rendezni fogjuk a szeptemberi segélyeket (5,5 millió forint) és munkabéreket (7,3 millió forint).

Az adósságrendezési eljárás során a törvényszéknek harminc napon belül kell adósságrendezési gondnokot kineveznie a település élére, aki többek közt felügyeli a kifizetéseket, és koordinálja a hitelezőkkel való tárgyalásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában