Helyi közélet

2012.10.01. 19:21

Jó minőségű a szabolcsi pálinka

Kisvárda – „A lovagrend feladatául rójék az a jó pálinkák hírének gyarapítása, nevének öregbítése!”

Kisvárda – „A lovagrend feladatául rójék az a jó pálinkák hírének gyarapítása, nevének öregbítése!”Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az elmúlt évben alakult, kisvárdai székhelyű Szabolcsi Pálinka Lovagrend, az I. Kisvárdai Nemzetközi Hagyományőrző és Gasztronómiai Fesztivált az elmúlt hét végén, (szeptember 28–29–30) három napon át Kisvárdán. A rendezvény célja, hogy a térség pálinkakészítőnek termékeit minél szélesebb körben megismertessék.

– Úgy érzem, s érezzük valamennyien a Lovagrend tagjai,– mondta a főpohárnok Bagin Sándor– hogy egy nagyon jól sikerült első versenyen vagyunk túl. Ezt bizonyítja, hogy 94 minta, barack, szilva, alma, meggy, és egyéb érkezett. Nagyon sok jó, még jobb és kiváló pálinkákkal volt dolga a zsűrinek a minősítéskor. A minősítés során 19 arany, 14 ezüst, és 14 bronz, (összesen 47) minősítést érdemeltek ki a pálinkák. A Szabolcsi Pálinka Lovagrend célja, hogy az itt élő szabolcsi embereket összefogással népszerűsítsük, az alma a meggy és az egyéb gyümölcsök termesztését s ezzel együtt a jó minőségű pálinkák főzését. A Lovagrendünk feladatának tartja a főzetek jó minőségek őrzését.

Meg kell köszönnöm a nagyszámú érdeklődő részvételét, ígérve, hogy jövőre újra, ugyan itt találkozunk – mondta befejezésül – Bagin Sándor főpohárnok.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában