Helyi közélet

2012.10.13. 14:06

Olvasónk írja: A józanság reménysége

Nyíregyháza - Különleges, s egyben különös hely a Nyíregyháza, Tünde utca 18. szám alatt működő „Reménység” Szenvedélybetegek Átmeneti Otthona.

Nyíregyháza - Különleges, s egyben különös hely a Nyíregyháza, Tünde utca 18. szám alatt működő „Reménység” Szenvedélybetegek Átmeneti Otthona.Az átmeneti ellátást nyújtó szociális intézmény befogadja a városban élő szenvedélybetegeket, akik a gondozást és a szolgáltatásokat 1+1 évig vehetik igénybe. A Reménység Otthon elsősorban alkoholproblémákkal küzdő embereket fogad, teljes körű ellátást és terápiás foglalkoztatást nyújt azoknak, akik mellett nem állnak segítő családtagok. Bár az intézmény elsődleges célja a teljes absztinencia elérése, és az, hogy az itt elhelyezettek a társadalomba visszakerülve minél teljesebb életet élhessenek, albérletbe kerüljenek, én mint volt szenvedélybeteg, gyógyult alkoholista úgy látom, nagyobb szigorúságra lenne szükség az eredményesebb munkához.

Azzal, hogy minden lakó befizeti jövedelme bizonyos részét, semmi baj, amire azonban egyesek a zsebükben lévő forintokat költik, óriási probléma. Mondanom sem kell, italról és cigarettáról beszélek, ami könnyen beszerezhető a közelben. Így viszont nincs sok értelme a gyógyító munkának. Úgy vélem, olyan gyógyszerek szedésére kellene kötelezni a betegeket, ami meggátolja őket a további italozásban.

Gyurján László, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában