Helyi közélet

2012.10.08. 16:07

Ön szerint szüksége van egy nagyvárosnak múzeumra?

Olvasóinktól kérdeztük: Ön szerint szüksége van egy nagyvárosnak múzeumra?

Olvasóinktól kérdeztük: Ön szerint szüksége van egy nagyvárosnak múzeumra?Hegedűs János és feleségének, Hegedűs Jánosnénak véleménye összecseng. – Ez nem is lehet kérdés - kezdi a férfi. Az meg megint más lapra tartozik, hogy hogyan tudják majd az önkormányzatok finanszírozni a működtetést. Ha jut a költségvetésből stadionok építésére, akkor jutnia kell a múzeumokra is. – A múlt értékeinek megbecsülése nem megy múzeumok nélkül – így az asszony. Ezek finanszírozására meg kell találni a forrásokat.

Bódi Sándorné Székelyben él, de szívesen utazik azért, hogy megnézzen valami szépet és értékeset egy múzeumban. – Kell egy olyan színtér, ahol a múlt értékeit megőrizhetjük és közszemlére bocsáthatjuk.

Kocsis Krisztián legutóbb a fővárosban volt múzeumban. – Az osztállyal Budapesten kirándultunk, és az egyik délután meg is látogattuk a Szépművészeti Múzeumot. Jó az, ha egy nagyobb városban van egy valamirevaló múzeum.

Lukács Máté fiatal kora ellenére már igen sok közművelődési intézményben megfordult. – Voltam a helyi Jósa András Múzeumban, de jártam már a soproniban és a szegediben is. Múzeumokra  szükség van a turisták miatt is.

Mizsák Réka háromszor járt már a nyíregyházi múzeumban. – Természetesen szüksége van múzeumokra, hogy tárgyiasult formában emlékezhessünk a múltra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában