Helyi közélet

2012.10.13. 11:57

Ryan egy nyíregyházi koncertre is igent mondana

Nyíregyháza - Alice Cooper gitárosával egy nyíregyházi rockrajongó, Kondás Csaba beszélgetett.

Nyíregyháza - Alice Cooper gitárosával egy nyíregyházi rockrajongó, Kondás Csaba beszélgetett.Vasárnap este véget ért Közép-Kelet-Európa zenei kiállítása, a Hangfoglalás. A 3 napos esemény alatt összesen 52 ezer látogatót fogadott a SYMA központ, ahol 10 zeneiparhoz kapcsolódó szervezet fogalmazott meg közös szándéknyilatkozatot a zene népszerűsítése, finanszírozása érdekében.

Büszke vagyok rá, hogy nekem mint nyíregyházi rockrajongónak sikerült személyesen találkoznom és beszélgetnem Alice Cooper gitárosával, Ryan Roxie-val, aki fantasztikus gitárbemutatót tartott a nagyközönségnek.

A rendkívül közvetlen és barátságos Ryan Roxie elmondta: az elmúlt pár évben csak néhányszor járt hazánkban, a magyarokat nagyon kedves, vendégszerető nemzetként ismerte meg. Örömmel konstatálta, hogy a magyar fiatalok táborában szép számmal akadnak rock & roll-kedvelők és Alice Cooper-rajongók.

Üzenetet kapott Nyíregyháza

Az amerikai gitáros-énekes és dalszövegíró elárulta: jelenleg egy új projekten, a „Roxie Box”-on dolgozik, ez 4 hanglemezből áll majd, amiből az egyik az első szólóalbuma, a negyedik pedig a sosem hallott, ki nem adott dalok tárháza. Összesen 70 szám, 4 órányi zenei manna.

Ryan Roxie tőlem hallott először Nyíregyházáról. Amikor megtudta, mennyi rajongója van a szabolcsi megyeszékhelyen, viccesen azt üzente „nekünk”: amint megtanulja kimondani a városunk nevét, ideköltözik, és csap majd egy hatalmas bulit. – Addig is mindörökké rock & roll! – tette hozzá.

Megkerülhetetlen volt a kérdés, így feltettem: „Miért váltottál a dobról gitárra?” Mint mondta, azért, mert a gitár könnyebben szállítható koncertről koncertre, ráadásul a gitárosnak van a legegyszerűbb dolga a rock & roll világában. – Ha te vagy a banda frontembere, akkor nagyon vigyáznod kell a hangodra, sosem tudhatod, hogy minden alkalommal ugyanúgy szólalsz-e meg a mikrofonban. A dobosnak autót kell bérelni, ami a felszerelést szállítja, és nem kevés idő összerakni a felszerelését. Ő érkezik elsőként, és ő hagyja el utoljára a helyszínt. Ezzel szemben a gitárt csak bedugod, felhangolod, és kezdődhet a buli, akár a te városodban is! – válaszolta a világhírű zenész Koleszár „Lajhár” László fordításában.

Kondás Csaba, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában