Helyi közélet

2012.10.01. 19:46

Ajtónyitáshoz kérték a tűzoltók segítségét

Nyíregyháza - Nem szándékos téves riasztás is előfordul a rendvédelmi szervek gyakorlatában.

Nyíregyháza - Nem szándékos téves riasztás is előfordul a rendvédelmi szervek gyakorlatában.Nem szándékos, csak tévedésen alapuló riasztás is előfordul a rendvédelmi szervek gyakorlatában. Hétfő este valaki bejelentést tett, hogy Nyíregyházán, az Országzászló téren egy ember nem nyit ajtót, és felmerült a gyanú, hogy magatehetetlen.

A riasztás után a Katasztrófavédelem tűzoltói kinyitották az ajtót, hogy a mentők elláthassák a személyt, de nem volt otthon senki. Feltételezhetően a tulajdonos elutazhatott, és erről nem szólt a szomszédoknak, ők pedig aggódtak. A rendőrség is kiérkezett, majd rövid adatfelvétel után mindenki visszatért állomáshelyére. A tűzoltók nem tudtak leöltözni, mert szinte azonnal riasztást kaptak egy újabb nádas tűzről, e bevetés előtt ugyancsak hasonló okból kaptak riasztást. A kiszáradt növényzet könnyen lobban lángra, ügyeljen mindenki, égő cigarettát ne dobjanak el, az avarégetést ellenőrzött körülmények mellett, előre bejelentve végezzék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában