Helyi közélet

2012.10.08. 17:10

Vigyázó szemek a piacokon

Nyíregyháza - A többség számára fontos, hogy a piac árusai számlát is adjanak vásárláskor.

Nyíregyháza - A többség számára fontos, hogy a piac árusai számlát is adjanak vásárláskor.A felnőtt lakosság több mint háromnegyede (77,4 %) hallott arról, hogy átfogó ellenőrzéseket hajtottak végre a budapesti és néhány vidéki nagybani piacon.

A megkérdezettek döntő többségének (92,2 %) fontos, hogy a megvásárolt zöldség, gyümölcs melyik országból származik, és megközelítőleg a lakosság ugyanekkora százaléka számára fontos az is, hogy a kereskedők betartsák az élelmiszer-biztonsági szabályokat.

A becsületeseket is segíti

Az előbbiekhez képest kevésbé lényeges, ám a többség számára szintén fontos dolog, hogy a piac árusai is számlát adjanak vásárláskor.  Mindez abból a felmérésből derül ki, amelyet a Századvég Politikai Iskola Alapítvány 2012. október 1. és 2. között telefonos kérdőíves közvélemény-kutatással végzett a Nagybani Piac ellenőrzéséről. Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára még mint elszámoltatási és korrupció-ellenes kormánybiztos 2012. július 16-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV), az Országos Rendőr-főkapitánysággal, a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, Budapest Főváros Önkormányzatával, Budapest Főváros Közterület Felügyeletével és az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósággal együttműködve rendelte a budapesti és néhány vidéki nagybani piac ellenőrzését – tudatta a Vidékfejlesztési Minisztérium. A megkérdezettek 70,5 %-a szerint az ilyen típusú ellenőrzések segítik a becsületes termelők, és közel 70 %-a szerint a becsületes kereskedők életét is.

OH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában