Helyi közélet

2012.12.27. 19:15

Átadták Rakamazon a Járási Kirendeltség épületét

Rakamaz - Farkas Ernő Rakamaz Város Polgármestere, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal képviseletében megjelent dr. Teschmayer Gábor Főigazgató Úrnak ünnepélyes keretek között, december 27-én átadta a 2013. január 2-tól Járási Kirendeltségként működő épületet.

Rakamaz - Farkas Ernő Rakamaz Város Polgármestere, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal képviseletében megjelent dr. Teschmayer Gábor Főigazgató Úrnak ünnepélyes keretek között, december 27-én átadta a 2013. január 2-tól Járási Kirendeltségként működő épületet.Az év második felében a települések többsége a járási hivatalok és kirendeltségek kialakítását várta, így Rakamaz is. A városvezetés hónapokon keresztül tárgyalásokat folytatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatallal, majd a követelményeknek megfelelően a helyi önkormányzat saját forrásból alakította ki az ügyfélfogadó helyiségeket.

Január 2-tól 11 fő kezdi el munkáját Rakamazon az újonnan átadott épületben, így a lakosság továbbra is helyben, egyszerűen és gyorsan intézheti ügyeit. A járási hivatalokban elsősorban okmányirodai feladatokat, gyermekvédelmi és gyámügyeket, valamint egyes szociális, környezetvédelmi, természetvédelmi igazgatási ügyek intézésére lesz lehetőség.

Viraszkó Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában