Helyi közélet

2013.06.05. 14:28

Tolvajfogó villanyszemek Dombrádon

Dombrád - 2013. február 19-től működik hivatalosan Dombrádon a térfigyelő kamerarendszer – mondta el a Simkó László a helyi polgárőr egyesület elnöke. A 8 db. éjszaka is „látó” kamera a Dombrád Polgárőr Egyesület 6, 5 millió forintos sikeres LEADER pályázatának eredménye, hasznos a városnak, és hasznos az embereknek.

Dombrád - 2013. február 19-től működik hivatalosan Dombrádon a térfigyelő kamerarendszer – mondta el a Simkó László a helyi polgárőr egyesület elnöke. A 8 db. éjszaka is „látó” kamera a Dombrád Polgárőr Egyesület 6, 5 millió forintos sikeres LEADER pályázatának eredménye, hasznos a városnak, és hasznos az embereknek. A kamerarendszer a Dombrád Polgárőr Egyesület tulajdona. A dombrádi önkormányzat vállalta az üzemeltetés és fenntartás költségeit. A most felszerelt kamerák a város belső területét figyelik. A térfigyelő rendszert a tervek szerint a külső részekre is szeretnék kiterjeszteni a későbbiekben, 10 darab kamerával. A lakosok már tudják, hogy működnek és figyelnek a kamerák. A felvételek az önkormányzat épületében lévő szerverre érkeznek. Szünetmentes áramforrás biztosítja, hogy akár áramszünet esetén is a 2x1 terra bájtos merevlemezeken folyamatosan tárolódjanak a kamerák által felvett anyagok. A kamerák napelemes energiaellátással is rendelkeznek. A felvételekhez csak a rendőrség tud hozzáférni. A kamerák képeit nem figyelik folyamatosan, azokat csak akkor nézik vissza, ha valami eset miatt erre szükség van. A kamerák létjogosultságát az a tény is bizonyítja, hogy a Vasúti Múzeum irányába néző kamera már a hivatalos beüzemelésekor, a bekapcsolása után „tolvajt fogott”. Két gyanús személyre figyeltek fel a felvételt nézők, azt is rögzítették, hogy az ABC-ből ellopott dolgokat az egyik átadja kint a társának. A rendőröknek ezek után mát könnyű volt a dolguk – fejezte be Simkó László elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában